Hoppa till huvudinnehållet

Seriekrasch i andra kurvan – fem bilar behövde bärgas

Publicerad:
Johan Sandin kastades högst upp i luften när fem bilar krockade strax efter starten i Kanonloppet på Gelleråsen Arena.
Johan Sandin kastades högst upp i luften när fem bilar krockade strax efter starten i Kanonloppet på Gelleråsen Arena. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Johan Sandin, Bengtsfors MC, körde Valeryds Legends Cup i Karlskoga under Kanonloppet på Gelleråsen Arena under helgen som gick. Men det blev ett kort race då en seriekrock inträffade redan i andra kurvan.

Johan Sandin kvalade sig till den 24:e bästa tiden och fick starta i A-finalen. Totalt 31 förare tilläts starta i A-finalen.

Alla tog sig igenom första kurvan utan problem, men efter andra kurvan blev en bil vänd och detta skapade en kedjereaktion där flera bilar blev inblandade i en seriekrock.

Tyvärr blev Sandin indragen i detta kaos där fem bilar behövde bärgas när allt var över. Sandins bil blev så illa sargad att det inte fanns möjlighet att hinna laga bilen på plats för att köra det andra heatet.

– Det är bättre att jag fixar bilen hemma i lugn och ro så att allt är tip top för finalen på Kinnekulle Ring om två veckor, säger Johan Sandin som var ensam förare från Bengtsfors MotorClub vid denna tävling.

Artikeltaggar

Bengtsfors MCGelleråsen ArenaKarlskogaKinnekulleLegends CupMotorsportOlyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.