Hoppa till huvudinnehållet

Freddie Wadlings bilder visas på Dalslands konstmuseum

Publicerad:
I helgen sker vernissage för höstens utställningar på Dalslands konstmuseum i Upperud.
I helgen sker vernissage för höstens utställningar på Dalslands konstmuseum i Upperud. Foto: Tommy Löfgren

Freddie Wadling var främst känd som sångare, fram till sin död 2016. Han var även bildkonstnär. Nu visar Dalslands konstmuseum i Upperud bilder som han har skapat.

Att artisten Freddie Wadling tecknade och målade var mindre känt. Nu visas bilder som aldrig tidigare visats – som en av tre utställningar på Dalslands konstmuseum under hösten. Bilderna är skapade med digitala verktyg.

– Freddie arbetade alltid med bilder, jämt och ständigt. Hade han inget material så kunde han rita på hushållspapper. Motiven hämtade han överallt ifrån, ett ord, en bild eller en händelse. Det blev groteskt och pinsamt, lika väl som magiskt och spirituellt. Allt mellan himmel och helvete. Hans hjärna var outgrundlig, säger hustrun Bella Wadling till Dalslands konstmuseum.

Freddie Wadling dog 2016. I höst ställs hans bilder ut på Dalslands konstmuseum.
Freddie Wadling dog 2016. I höst ställs hans bilder ut på Dalslands konstmuseum. Foto: ""

Till helgen sker vernissage för höstens utställningar på Dalslands konstmuseum, varav Freddie Wadling är en. De två övriga konstnärerna är Matts Leiderstam och Ragnar Schmid.

Artikeltaggar

DalslandFreddie WadlingKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.