Hoppa till huvudinnehållet

Förtydligande om snöröjningen: ”Kommunen utlovar inte att alla sökande har rätt till detta”

Publicerad:
Ulla Börjesson (S), kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun, gör ett förtydligande efter insändardebatten om snöröjningen.
Ulla Börjesson (S), kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun, gör ett förtydligande efter insändardebatten om snöröjningen. Foto: lisa olaison nwt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

För att inga missförstånd skall uppstå, utifrån tidigare insändare och svar på insändare, vill vi göra några förtydliganden.

Insändaren kan tolkas som att det är enskilda tjänstepersoner som fattat beslut om att dra in snöröjningen, vilket inte är fallet. Tjänstepersoner har fått i uppdrag av politiken och det sittande styret att verkställa överflyttning av snöröjningsansvar från Färgelanda kommun till enskilda fastighetsägare/vägsamfälligheter och vägföreningar. Detta för att inte fördröja processen och inte få någon ekonomisk effekt för än 2025. Detta är en av många besparingar som måste göras under åren 2024-2026.

I insändaren stod även att läsa att kommunen utlovat att driftsbidrag via Trafikverket kan ansökas om, vilket är helt riktigt. Dock utlovar inte kommunen att alla sökande har rätt till detta då Trafikverkets kriterier först måste uppnås.

Allt för tydlighetens skull.

Ulla Börjesson, Socialdemokraterna

Linda Jansson, Moderaterna

Ingo Asplund, Liberalerna

Artikeltaggar

FärgelandaFärgelanda kommunIngo AsplundKommunstyrelsenLiberalernaLinda JanssonModeraternaSamhälleSnöröjningSocialdemokraternaTrafikverketUlla Börjesson