Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK starkast av Dalslandsklubbarna när O-ligan avgjordes på Hanebol

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Oscar Ahlstedt vann H14-klassen i O-ligan i Åmål.
Oscar Ahlstedt vann H14-klassen i O-ligan i Åmål.

I onsdags arrangerade Åmåls OK den fjärde av fem deltävlingar i O-ligan i skogarna runt Hanebol. Arrangörsklubben dominerade i ungdomsklasserna, det var bara Eds SK som stack upp vann de två yngsta klasserna.

Åmåls OK:s ungdomar dominerade i resultatlistorna i ungdomsklasserna. Det var bara Eds SK av Dalslandsklubbarna som i de yngsta ungdomsklasserna lyckades spräcka Åmåls OK:s segersvit.

I klassen H16 var det tre Åmåls OK-löpare i topp. Noah Olsson vann enkelt före Pontus Nilsson och Arvid Eriksson. Blågult i toppen i form av Åmåls OK var det även i klassen D14 där Eira Olsson segrade i tuff kamp med Jonna Åhl.

Vann knappt

Åmåls OK:s Oscar Ahlstedt vann med knappt marginal över Eds SK:s duktige löpare Hampus Gustafsson i H14-klassen. Även i 12-årsklasserna segrade Åmåls OK. I klassen D12 genom Ida Nilsson och i H12 genom Colin Mc Cann.

I de yngsta tävlingsklasserna, D10 och H10, blev det Eds SK i topp genom Amanda Johansson i flickklassen Jack Mattsson och i pojkklassen.

På Kroppefjäll

Femte och sista tävlingen i O-ligan avgörs på Kroppefjäll 6 september med OK Kroppefjäll och OK Stigsökarna från Bengtsfors som arrangörer.

Artikeltaggar

BengtsforsEds SKEira OlssonKroppefjällO-liganOK KroppefjällOrienteringSkogStigsökarnaÅmålÅmåls OK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.