Hoppa till huvudinnehållet

Tommy ska paddla VM i Danmark: ”Spänna bågen lite”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Tommy Nerstrand ska köra VM i kanotmaraton i Danmark på måndag.
Tommy Nerstrand ska köra VM i kanotmaraton i Danmark på måndag. Foto: Heinz Lämmel

Tommy Nerstrand har paddlat DKM nio gånger, men aldrig tävlat utomlands. Nu ska han delta i VM i kanotmaraton i Danmark.

– Jag räknar inte med någon pallplats eller så, äger 62-åringen.

Till vardags jobbar han som näringslivsutvecklare i Dals-Eds kommun, men har på senare år fattat tycke för kanotsporten och har tränat seriöst i fem års tid.

På hemmaplan har han paddlat Dalsland Kanotmaraton nio gånger, men nu är det dags att prova vingarna utomlands.

– Tidigare år har det gått längre bort, så då har jag inte tänkt så mycket på det. Nu var det i Danmark och då kände jag att ”va fasen”, det kan vara kul att spänna bågen lite. Det blir en upplevelse för mig, säger han.

Under fredagen tar han och kamraten Per Steen från Åmål färjan över till Danmark med tre kanoter på taket. VM avgörs på måndag på Jels Sjö i närheten av Vejen på Jylland.

– I vanliga fall måste man skicka kanoter med flyg och så där, nu slipper vi krånglet och kan ta bilen, säger Tommy Nerstrand, som ska delta i K1 i veteranklassen 60–64.

– Det ska bli kul att tävla mot sådana som är i ens egen ålder. Ligga och köra mot 25-åringar är lite tuffare, säger han och skrattar.

Detta blir hans första tävling utanför Dalsland. Förväntningarna är således låga.

– Jag vet inte vad jag ska förvänta mig, jag räknar inte med någon pallplats eller så, för det är väldigt många duktiga med. Hamnar man i mitten får man nog vara nöjd.

Banan är 3,4 kilometer och på den kör man fyra varv, plus ett kortare spurtvarv, med 60 meters löpning och lyft mellan varje.

Inför tävlingen har Tommy Nerstrand tränat på Dalslands Camping.

– Jag har fått klartecken att springa runt som en dåre där nere med kanoten, säger han.

Artikeltaggar

DalslandDanmarkJelsKanotTommy Nerstrand

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.