Hoppa till huvudinnehållet

Joel vann igen – Edstalangen totalsegrare i Göteborg

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Joel Gustafsson segrade i O-meeting.
Joel Gustafsson segrade i O-meeting. Foto: Privat

Förra helgen gick tredagarsloppet O-meeting av stapeln i skogarna runt Säve i Göteborg och Eds SK:s Joel Gustafsson tog hem totalsegern i H12-klassen i överlägsen stil – över två minuter före totaltvåan Axel Persson.

Klassen H12 innehåll 45 deltagare och på fredagen var det en medeldistans över 2540 meter där Joel Gustafsson från Eds SK tog hem segern 1,16 före FK Herkules Axel Persson.

– O-meeting är efter femdagars, Hallandstredagars och O-event ett av de större flerdagarsloppen, säger Joakim Gustafsson, Joels pappa.

Den andra etappen var en stadssprint som avgjordes en kilometer söder om Chalmers i centrala Göteborg. Där kunde Axel Persson ta hem segern men Joel Gustafsson var bara 48 sekunder efter som trea.

I den avslutande långdistansen på söndag slutade Joel tvåa men det räckte för att ta hem totalsegern då han var klart för Axel Persson i mål och vann klassen med över två minuter.

– Det är också här som femdagars kommer att avgöras 2026 med ett par etapper i detta område så bra träning inför framtiden, säger Joakim Gustafsson.

I H14 låg Oskar Ahlstedt, Åmåls OK femma i totalen efter att ha vunnit lördagens stadssprint där Hampus Gustafsson, Eds SK sprang in som fin åtta. Efter alla tre etapper som slutade Oscar Ahlstedt åtta i totalen och Hampus Gustafsson på en 15:e plats

Artikeltaggar

ChalmersEds SKGöteborgHampus GustafssonJoakim GustafssonOrienteringSkogTräningÅmåls OK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.