Hoppa till huvudinnehållet

Ultravasan blev ingen lyckoträff för Helena och Åsa

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Åsa Lundqvist, Dals Långed, till vänster och Helena Wessman, Billingsfors, startade i Ultravasan 90 men tvingades avbryta på grund av skador.
Åsa Lundqvist, Dals Långed, till vänster och Helena Wessman, Billingsfors, startade i Ultravasan 90 men tvingades avbryta på grund av skador. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Första Ultravasan 90 blev inte som Helena Wessman, Billingsfors och Åsa Lundqvist, Dals Långed, tänkt sig. Båda tvingades avbryta på grund av skador.

– Jag började få ont i höften efter Smågan och valde att bryta. Jag gick av i Mångsbodarna (efter 24 km), säger Helena Wessman som berättar att det var mycket blött i banan även om vädret var ganska bra.

– Det tog längre tid än alla hade trott, det var lerigt, man fick parera på spängerna och det blev köbildning i skogen.

Åsa Lundqvist hade haft problem med en fot tidigare och smärtan återkom. Hon avbröt därför loppet i Oxberg efter sex mil.

– Men vi ska tillbaka nästa år. Vilken distans det blir, om det blir 45 eller 90 vet vi inte än, säger Helena Wessman.

I början av november kommer båda två att delta i löpningen Sextimmars i Borås.

Artikeltaggar

BillingsforsDals LångedKöbildningLöpningMotion och hälsaSmåganTrafikUltravasan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.