Hoppa till huvudinnehållet

Spelmansstämma med dalsländska riksspelmän hålls i kulturreservat

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
De dalsländska riksspelmännen Alban Faust och Tomas Fredriksson, här på Baldersnäs, bjuder på konsert på Dalslands Spelmansstämma i Åsnebyn på lördag.
De dalsländska riksspelmännen Alban Faust och Tomas Fredriksson, här på Baldersnäs, bjuder på konsert på Dalslands Spelmansstämma i Åsnebyn på lördag. Foto: Anna Nyberg

På lördag är det dags för Dalslands spelmansstämma som traditionsenligt hålls i kulturreservatet Åsnebyn mitt emellan Mellerud och Dals Rostock.

Åsnebyns kulturreservat är ett 40 hektar stort område beläget på nordvästra Dalboslätten. Kulturreservatet inrättades i februari 2008 med syfte att bevara en typisk dalsländsk bondgård, med ett landskap präglat av 1800-talet och tidigt 1900-tal.

På lördag är det dags för Dalslands spelmansstämma, arrangerad av Dalslands spelmansförbund med stöd från ABF och Västra Götalandsregionen.

Publiken kommer bland annat att få lyssna till ”Bröllopsmarsch från Laxarby” och ”Polska från Ödskölt”.

Dalsländska låtar och visor står i fokus på stämman som även kommer bjuda på konsert med Dalslands Spelmansorkester samt konsert med Treehugger, Alban Faust och Tomas Fredriksson.

Artikeltaggar

ABFAlban FaustDals RostockDalslandKonserterLaxarbyMusikNöje/KulturTomas FredrikssonVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.