Hoppa till huvudinnehållet

Replik: "Får ge Ann Blomberg (C) rätt"

Publicerad:
”Får ge Ann Blomberg (C) rätt att det är felaktig information på kommunens hemsida, beslutet är inte taget förrän budgeten är tagen om styrets budget går igenom”, skriver Ulla Börjesson.
”Får ge Ann Blomberg (C) rätt att det är felaktig information på kommunens hemsida, beslutet är inte taget förrän budgeten är tagen om styrets budget går igenom”, skriver Ulla Börjesson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Får ge Ann Blomberg (C) rätt att det är felaktig information på kommunens hemsida, beslutet är inte taget förrän budgeten är tagen om styrets budget går igenom. Däremot är syftet att förbereda berörda redan nu på detta. Som även Ann Blomberg vet har vi cirka 40 miljoner att spara in och då får man titta på det som inte är lagstyrt. Vi anser att det är viktigare att vi använder pengarna till vårt kärnuppdrag skola, vård och omsorg. Om vi inte hade påbörjat processen nu så hade vi skjutit hela besparingen till 2025/2026. Men verkställigheten blir först när en eventuell budget är antagen.

Vad Ann Blomberg menar med att vi i vårt förslag till budget inte presenterat detta förstår vi inte då vi inte har presenterat något förslag till budget överhuvudtaget ännu. Vad som presenterades på möte 2023-04-26 var förslag på besparingar som mycket riktigt återremitterades. Vad som gör oss bekymrade är att om vi inte tar beslut om besparingar så kommer Färgelanda kommun ha stora ekonomiska problem många år framöver, och detta kommer drabba kommuninvånarna.

Visst, vi har sedan någon gång på 1990-talet röjt snö på alla vägar som inte är Trafikverkets. Detta är unikt i kommunsverige, det finns inte ens en handfull kommuner som röjer snö där man inte är huvudman. Fundera på vad det exempelvis skulle kosta Uddevalla kommun om man skulle röja hela kommunen. Man röjer där man är väghållare, alltså inte enskilda vägar.

Ulla Börjesson.
Ulla Börjesson. Foto: Helena Lindgren

Beklagar att det blev fel i skrivningen på hemsidan, men andemeningen var att få igång processen. Om någon annan budget än styrets bestående av S, M och L går igenom kommer inte beslutet verkställas.

Men återigen vi är allvarligt bekymrade om ni anser att allt ska vara som de alltid varit men till betydligt mindre pengar närmare 40 miljoner.

I övrigt kommer vi inte kommentera Anns olika vinklingar i insändaren utan det får stå för henne och hennes parti. Vi i styret kan inte i detta ekonomiska läge tänka på våra partiers bästa utan vi måste ha kommuninvånarnas bästa framför ögonen vilket vi alltid skall ha.

Ulla Börjesson

Artikeltaggar

Ann BlombergBudgetarCenterpartietEkonomiFärgelandaOmsorgSnöTrafikverketUddevallaVårdVård och omsorg