Hoppa till huvudinnehållet

HD tar inte upp fallet om dödsmisshandeln – domen står fast

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Fallet om dödsmisshandeln prövas inte på nytt i Högsta Domstolen i Stockholm.
Fallet om dödsmisshandeln prövas inte på nytt i Högsta Domstolen i Stockholm. Foto: Magnus Andersson/TT

Fallet om dödsmisshandeln i Stigen tas inte upp på nytt, det meddelar Högsta domstolen. Därmed står domen fast – mannen i 40-årsåldern ska avtjäna sju år i fängelse.

För en dryg vecka sedan överklagade den mannen och hans advokat Hovrättens dom, som skärptes från två år och fyra månader till sju års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död. Men deras förväntningar var låga.

– Högsta domstolen tar ju knappt upp några fall alls, det är en försvinnande liten del, så förhoppningen att det ska tas upp till prövning är inte speciellt stor, sa Peter Gillberg till Dalslänningen då.

Nu meddelar Högsta domstolen att man inte ger prövningstillstånd. För att ett överklagande av detta slag ska prövas av högsta Domstolen krävs synnerliga skäl. Något sådant, menar HD, har inte kommit fram.

Hovrättens dom står därmed fast.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDalslänningenDomstolarFängelseStockholmVållande till annans dödÖverklaganden

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.