Hoppa till huvudinnehållet

Succésäsongen fortsätter för Agnes – tog dubbla silver i NM

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Agnes Thor tog dubbla silver i NM.
Agnes Thor tog dubbla silver i NM. Foto: Privat

Trots dubbla silver i nordiska mästerskapen i danska Silkeborg, var 20-åriga kanottalangen Agnes Thor från Bengtsfors inte nöjd.

– Jag vet att vi har en hög kapacitet, så jag är besviken att det inte blev fler medaljer, säger hon.

Andra säsongen som senior har slutat i succé för Agnes Thor. Tidigare i somras tog hon sin första SM-medalj som senior på K1 500 meter i Nyköping.

Agnes Thor tog SM-silver: ”Jättekul! Min första SM-medalj i K1 som senior”

Under helgen som gick avgjordes nordiska mästerskapen i Silkeborg i Danmark.

Agnes Thor paddlade sju lopp under helgen i både K1, K2 och K4. Men det var i K4, tillsammans med Ella Richter, Elin Höglund och Julia Norefjord, som det blev dubbla silver.

I 500-metersloppet skiljde det fyra sekunder till guldmedaljörerna från Danmark. Även bronset knep Sverige.

Agnes Thor (trea från vänster) tog dubbla silver i NM tillsammans med Ella Richter, Elin Höglund och Julia Norefjord.
Agnes Thor (trea från vänster) tog dubbla silver i NM tillsammans med Ella Richter, Elin Höglund och Julia Norefjord.

Målfoto avgjorde

På 200 meter blev det mer dramatiskt. Där fick målfoto avgöra att Danmark tog guldet med 13 hundradelar före Agnes Thor och de andra.

– Det är mina första medaljer i NM så det är såklart jättekul. Jag är jättestolt men jag är inte nöjd för jag hade förväntat mig mer. Det enda guldet förlorade vi på målfoto, så det kändes mer som att jag förlorade guld än vann ett silver. På så sätt är jag lite besviken, säger hon.

Några fler medaljer blev det inte, även om Agnes Thor hade stora förhoppningar i K2.

– K2 200 hade jag hoppats mer på, där vet jag att jag och Julia som körde ihop, vi hade möjlighet att slåss om medaljerna. Vi fick inte det loppet vi hade hoppats på. Jag vet att det finns mer att hämta, men jag gjorde så bra jag kunde just då.

Säsongen snart slut

Nu börjar tävlingssäsongen lida mot sitt slut. Bara höstregattan återstår. Men till hösten börjar hon på Sveriges första och enda elitcenter för kanotister, i Jönköping. Där ska hon gå kandidatprogrammet i globala studier, men också i allra högsta grad satsa på kanot.

– Det är nu det börjar. Det är första året jag verkligen är en del av seniorlaget, så nu satsar jag verkligen mer än någonsin, säger Agnes Thor.

Känner du att du är bättre än någonsin?

– Ja, det är jag ju. Jag har aldrig varit så här bra, så klart. För varje år blir man bättre. Jag har tagit ett bra steg från förra året.

Artikeltaggar

Agnes ThorDanmarkJönköpingKanotMedaljerNyköping

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.