Hoppa till huvudinnehållet

Skogsmaskinförare utsatt för stöld – igen: ”Det är hopplöst”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Stig Svensson utsattes för stöld i sin skogsmaskin för två år sedan, nu har det  hänt igen.
Stig Svensson utsattes för stöld i sin skogsmaskin för två år sedan, nu har det hänt igen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Stig Svensson, skogsmaskinförare från Gustavsfors, har ännu en gång blivit drabbad av stöld. Dessutom inom samma område som förra gången.

– Det är hopplöst, de tog allt i skördaren, säger han.

För två år sedan, när Stig Svenssons reparatör drabbades av covid och avverkningen var satt på paus, fick skogsmaskinen påhälsning av tjuvar. Då tog de datorer och styrboxar. Nu har det hänt igen.

– De tog allt den här gången också, de hade inte ens haft sönder dörren utan låst upp den själva. När jag kom dit i morse stod min verktygslåda utanför och de hade använt den, säger han.

– Jag kostade på maskinen 60 000 kronor i vintras, det är svårt att få tag på delar eftersom den är såpass gammal, säger han.

Brann upp

Efter förra stölden funderade Stig Svensson på om han verkligen skulle fortsätta med skogskörning. Men han skaffade sig snart en annan skördare som han försäkrade den här gången. Den andra var inte försäkrad.

– Jag har polisanmält men de kommer nog inte ut till platsen sa de. Vi får se hur det går framöver. Jag hade en skotare som brann upp en natt i sommar också. Den stod på mitt ställe i Håbol, troligen hade den självantänt.

Hur som helst måste Stig Svensson börja leta delar till skogsmaskinen igen för att kunna köra den från skogen. Vid förra stölden skrotade han maskinen. Den blev kvar ute i skogen i två månader och utsatt för ännu mer stöld.

– De tog hydraulpumpen på den också, den var helt ren. Det var folk som hade sett någon stå där och skruva.

Polisen lägger ner ärendet: "Inte så lätt som det ser ut på tv"Reparatören fick covid – då länsade tjuvarna skogsmaskinen

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCoronavirusetGustavsforsHåbolSkogStig SvenssonStölderVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.