Hoppa till huvudinnehållet

Drabbas hårt av stölder – vädjar till allmänheten om hjälp

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
DVVJ vill ha hjälp att hålla koll främst på den röda tåghallen.
DVVJ vill ha hjälp att hålla koll främst på den röda tåghallen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Häromdagen hände det igen. DVVJ (Dal Västra Värmlands Järnväg) blev bestulen på tågdiesel, något som upprepats flera gånger senaste året.

Trots flera polisanmälningar och att en förövare togs på bar gärning vid ett tillfälle, händer inget.

– Polisen lägger ner ärendet eftersom det inte går att bevisa, säger Evelina Halldén på DVVJ.

Första gången de upptäckte stöld på stationsområdet var i höstas. Då blev de bestulna på batteri och sladdar bland annat. Efter att DVVJ plockat bort värdesaker från den stora tåghallen bröt sig en person in och stal tågdiesel.

– Det har varit återkommande och en gång blev en person tagen på bar gärning av Lars-Göran (Berg) som sedan tog hans nycklar till mopeden, säger Evelina Halldén.

Hon berättar att de har starka misstankar om vem som har genomfört inbrotten.

– Men polisen gör inget.

”Lagt tusentals kronor”

Senaste gången DVVJ blev bestulna på tågdiesel var i veckan som gick. 375 liter. Trots att de nitat plåthallen på insidan har stölden lyckats.

– Vi har lagt tusentals kronor på lösningar så att ingen ska kunna ta sig in men de hittar alltid nya vägar. Och det spelar ingen roll när på dygnet det är, en gång såg en hantverkare en person som försökte bryta sig in i hallen när klockan var tio i två på eftermiddagen, berättar Evelina Halldén.

Eftersom stölderna fortsätter och polisen inte agerar går nu DVVJ ut till allmänheten via sociala medier och vädjar om hjälp att hålla koll på stationsområdet. Främst vid den röda plåthallen.

Dalslänningen har sökt kommunpolis Peter Torstensson men han har för tillfället semester.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDalslänningenDVVJEvelina HalldénInbrottLars-Göran BergMopederPeter TorstenssonStölderVärmlands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.