Hoppa till huvudinnehållet

Bilägare missnöjd med försäkringsbolag efter krock – anmälde till ARN

Publicerad:
Allmänna reklamationsnämnden avslår en anmälan mot ett försäkringsbolag från en man från Färgelanda kommun.
Allmänna reklamationsnämnden avslår en anmälan mot ett försäkringsbolag från en man från Färgelanda kommun. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En Färgelandabo var missnöjd med att han inte fick 200 000 kronor av sitt försäkringsbolag efter att hans bil krockat. Han anmälde försäkringsbolaget till Allmänna reklamationsnämnden – som ger bolaget rätt.

Mannen skriver till Allmänna reklamationsnämnden att han lånade ut sin bil till sin bror – som krockade med bilen.

Försäkringsbolaget avslog hans begäran med motiveringen att mannen inte kunde styrka att han är ägare och huvudsaklig användare av bilen. Däremot fanns det enligt försäkringsbolaget uppgifter om att mannens bror egentligen är den som äger fordonet.

Mannens bror ska enligt försäkringsbolaget ha betalat för bilen och även skrivit i försäljningsannonser att det är han som äger den.

Allmänna reklamationsnämnden skriver i sitt beslut där de avslår mannens begäran att han inte har kunnat bevisa att det är han som äger och i huvudsak använder bilen. Därför avslås hans krav.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenBeslutFärgelandaFärgelanda kommunKonsument

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.