Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattad rektor – Bo Hvengård har avlidit

Publicerad:
Bo Hvengård var rektor vid Stenebyskolan i Dals Långed 1982–1989. Bilden är hämtad från skriften Stenebyskolan 60 år.
Bo Hvengård var rektor vid Stenebyskolan i Dals Långed 1982–1989. Bilden är hämtad från skriften Stenebyskolan 60 år. Foto: Gunnar Johansson

Bo Hvengård, rektor vid Stenebyskolan i Dals Långed 1982–1989, har avlidit i en ålder av 82 år. Han kom till Stenebyskolan från Högskolan i Karlstad där han var adjunkt vid bild- och forminstitutionen.

Bo Hvengård hade konstnärlig och pedagogisk bakgrund och tillförde kunnande till skolan som till stor del hade varit borta under lång tid. Han införde formämnet och konstnärlig inriktning till hantverksämnena och drog upp riktlinjerna för det arbete som förde Stenebyskolan till det den är idag.

Artikeltaggar

Dals LångedDödsfallKarlstadKonstMänskligtStenebyskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.