Hoppa till huvudinnehållet

The Right Way till Bear Hope –100-årsfirande med fin sport

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Lennart Lundgren var prisutdelare i Sven Lundgrens Minneslopp som vanns av Eld Brando. Fr.v. Lennart Lundgren, kusken Herman R Tvedt och ägaren Sofie Abusdal.
Lennart Lundgren var prisutdelare i Sven Lundgrens Minneslopp som vanns av Eld Brando. Fr.v. Lennart Lundgren, kusken Herman R Tvedt och ägaren Sofie Abusdal. Foto: Björn Martinsson

En riktig fin travdag på Mörtebol med 2 149 besökare som trivdes i solen och med fin travsport i högervarv. Huvudloppet The Right Way gick till Björn Goop och Bear Hope som mitt i loppet kördes fram utanpå ledaren Luringen La Ma.

Inne på upploppet kopplade Bear Hope greppet och vann säkert för just Luringen La Ma.

Tredjepriset till hemmaekipaget Upcoming Artist som bjöds på en fin resa av Roger Anderberg där man började i tredje invändigt som sedan påpassligt byttes till andra utvändigt.

Björn Goop tog en trippel denna jubileumsdag på Åmåstravet medan Stefan Persson bokförde sig för en dubbel inom GS75-ramen.

GS75-spelet inleddes på rubrikloppet Dalslands Travsällskap 100 år och ett lopp över 2 880 meter.

Här segrade betrodde Kadabra Dream och Stefan Persson före Bourne Dominion och Staro Merlin.

– Jo, det blev lite fel men hästen räddade mig sade den glade segerkusken Stefan Persson.

I avdelning 2, som var ett lärlingslopp, svek de betrodda Just Fontaine och Kenzo Flevo där den sistnämnde inte fick travet och stämma.

Fin avslutning här av Ben Hogan och Julian Cordeau som levererade en flott upploppsraka till säker seger och skrällen var ett faktum streckad på enbart två procent.

Ny tvåprocentare kom i GS75-avdelning 3 där Honey Dun Girl ledde stoloppet från start till mål för sin allt i allo Torbjörn Simberg från Axevalla och detta till glada oddset 35,20.

I Sven Lundgrens Minneslopp löste det sig oerhört bra för Eld Brando och Herman R Tvedt som från rygg ledaren Jerk Spik fick fritt fram när denne galopperade i sista sväng.

Faks Odin närmade sig snabbt men Eld Brandos försprång blev för stort.

Bear Hope och Björn Goop segrade i eftermiddagens huvudlopp, The Right Way, här skrudad i den vackra lagerkransen.
Bear Hope och Björn Goop segrade i eftermiddagens huvudlopp, The Right Way, här skrudad i den vackra lagerkransen. Foto: Björn Martinsson

I Melleruds Travklubbs lopp var Jolicoeur tidigt i ledningen för André Eklundh. Runt sista sväng hade fyraåringen några längder och även om Mister Vredebest avslutade bra var aldrig Jolicoeur i förlustfara.

Avslutade GS75-spelet gjorde Stefan Persson med snabbe Jaxon Schermer där Persson bidade sin tid i tredjeutvändigt. Angreppet kom på sista långsidan Jaxon Schermer avgjorde med en säker längd till bra avslutande Explosicelove A.F. på dagen bästa tid 1.13.3a/1 680 meter.

Bless Me och Svante Häger höll bra från rygg ledaren och tog andrapriset i B-tränarserien och detta på fina 1.15,9a/2 080 meter.

Fakta

Rätta rader

Rätt GS75-rad: 10 – 11 – 2 – 4 – 5 – 11 - 4

Sju rätt ger 116 500 kr

Sex rätt ger 1 265 kr

Fem rätt ger 93 kr

Strukna hästar: Avd.2 nr 8, avd.3 nr 5, avd.5 nr 9, avd.6 nr 8.

Dagens dubbel

DD1: 11 Bear Hope

DD2: 4 Jaxon Schermer

DD-odds 8,05

Artikeltaggar

ArtisterBjörn GoopDalslandGS75MellerudMörtebolStefan PerssonTidningarTrav

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.