Hoppa till huvudinnehållet

Benrester och sko hittades av campare – förundersökning om mord inledd

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Två tyska turister hittade benrester och en sko vid en vandringsled.
Två tyska turister hittade benrester och en sko vid en vandringsled. Foto: Kajsa Juslin

Två tyska turister larmade i fredags att de hittat benrester och en sko. En förundersökning om misstänkt mord har inletts, rapporterar TV4.

Det var via personen de hade hyrt kanot av som turisterna anmälde att de hade hittat benrester som misstänks komma från en människa och en sko där de campade i Dals-Eds kommun.

– De campar på den platsen där man tror att man hittat mänskliga ben, eller ett mänskligt ben och en sko. Sedan har vi en jägare som tittar på de här bilderna och han tycker inte att det ser ut som djur, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen, till TV4.

Polisen åkte till platsen, nära en vandringsled vid Nössemark. Enligt TV4 trodde patrullen att det rörde sig om ben från djur. Men eftersom en sko också hittats togs kontakt med jourhavande förundersökningsledare.

– Polispatrullen tar med sig benbitarna och skon till polisstationen. Och man inleder en förundersökning om misstänkt mord. Våra tekniker ska titta på det först, vi får se vad de kommer fram till, säger Thomas Fuxborg till TV4.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDals-Eds kommunFörundersökningMordNössemarkThomas FuxborgTV4

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.