Hoppa till huvudinnehållet

Storstilat med Robin och vänner: ”Ni är fantastiska”

Publicerad:
Robin Rösehag var i sitt esse vid konserten hemma i Högsäter.
Robin Rösehag var i sitt esse vid konserten hemma i Högsäter. Foto: Britt-Marie Erlandsson

För andra gången återvände Robin Rösehag till den natursköna kullen vid hembygdsgården för en storstilad konsert med sina vänner. Många både nära och långväga syntes njuta av Sångkollektivets somriga och lekfulla framträdande.

”Jag minns sommarlovets första dag”. Första textraden i inledningslåten Euforia var det som gruppen tog avstamp i när de planerade för sommarens konsert. Känslan av att ha ett helt sommarlov framför sig. De blandade Astrid Lindgrensånger med låtar som ”Så skimrande var aldrig havet”, ”Tro” och ”Love shine a light”, med stor inlevelse, högklassig sång och smittande glädje.

 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Foto: Britt-Marie Erlandsson

Robin Rösehag själv visade att barnasinnet fanns kvar då han bjöd på ”Dalslands egen sång” och drog i med ”I ett hus vid skogens slut” med rörelser och allt och fick med sig publiken.

Robin Rösehag visade att barnasinnet finns kvar och framförde ”I ett hus vid skogens slut” som en hyllning till Dalsland.
Robin Rösehag visade att barnasinnet finns kvar och framförde ”I ett hus vid skogens slut” som en hyllning till Dalsland. Foto: Britt-Marie Erlandsson

”Mycket kärlek och lek”

Högsäterssonen har återvänt till hembygden med sin grupp, som sedan förra året bär namnet Sångkollektivet, vid sex tillfällen och det var andra gången vid hembygdsgården. En plats som förövrigt betyder mycket för honom. Med farmor boende nästgårds har han vistats mycket i området när han växte upp.

– Ja, det är mycket minnen, mycket kärlek och lek, historiens vingslag och gemenskap, säger han när Dalslänningen får en pratstund i pausen och han blir märkbart rörd vid tanken.

Inga-Britt Rydholm var en av alla som framförde sin uppskattning.
Inga-Britt Rydholm var en av alla som framförde sin uppskattning. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Det är också många av hans vänner och bekanta i Högsäter som kommer fram i pausen och vill dela sin uppskattning.

– Ni är fantastiska, säger Inga-Britt Rydholm.

– Det här är världsklass, säger en annan.

”Alltid sjunga tillsammans”

Robin Rösehag tar mycket tacksam och glad emot lovorden. Sånggruppen har hållit ihop sen de medverkade i samma musikal 2012 och framträtt vid olika tillfällen i var och ens hemorter. Förra året tyckte de det var dags att de fick ett namn och det resulterade i Sångkollektivet.

– Nu blir det mer organiserat, säger Robin Rösehag och förklarar att många undrat vad de heter när de velat boka dem.

– Men framför allt är det ett hem, var man än är i världen och livet så kommer vi alltid att sjunga tillsammans. Det är en kanal där vi får vara kreativa och göra det vi vill. Vi får skapa vårt eget och utvecklas tillsammans, säger han.

Många hade bänkat sig framför hembygdsgården för att ta del av sommarkvällens konsert.
Många hade bänkat sig framför hembygdsgården för att ta del av sommarkvällens konsert. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

DalslandDalslänningenHögsäterKonserterMusikMusikalerRobin RösehagSångSkog

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.