Hoppa till huvudinnehållet

Blött strul inför Cykelvasan – startfältet ligger under vatten

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Michael Karlsson, till vänster och Lars Vessman på plats vid det översvämmade startfältet i Sälen.
Michael Karlsson, till vänster och Lars Vessman på plats vid det översvämmade startfältet i Sälen. Foto: Privat

Michael Karlsson och Lars Vessman med flera dalslänningar gör sig nu redo för att delta i Cykelvasan mellan Sälen och Mora. Men det kommer bli ett minst sagt blött äventyr i år.

Ordinarie startfältet ligger under vatten och arrangörerna har tvingats lägga om banan på flera ställen.

Dalslänningen når Michael Karlsson, Skåpafors och Lars Vessman, Billingsfors under torsdagens resa upp till Lindvallen, Sälen, där de ska bo. När de passerar det översvämmade startfältet i Sälen ser de till att vi får en färsk bild till tidningen.

Även Annica Solvang är med och skulle egentligen också ha deltagit i Cykelvasan men en skada har tvingat henne att ställa in.

– Jag hade nog inte startat i det här vädret ändå. Sist jag var med när det regnade hamnade jag på Mora lasarett, säger hon.

För Lars Vessman blir det andra gången han kör loppet. Första gången, ifjol, var det torrt och dammigt, i år är det blött och lerigt.

– Det gynnar inte mig eftersom jag tränar mest landsvägscykling, säger han och har inte satt upp något mål.

– Inte som vädret ser ut nu, då får det bli som det blir. Förra året var jag trea i H60 så jag får väl ha det som mål att placera mig samma.

”Allt runtomkring”

Michael Karlsson har genomfört Cykelvasan sju-åtta gånger. Han tycker det är bra att ha ett mål att träna inför och gillar den sociala biten.

– Det är roligt med kamratskapet och allt runtomkring, att man bor ihop och att man umgås, säger han.

Han har också tränat mest landsvägscykling och får en större utmaning mellan Sälen och Mora i år.

– Jag och Stig Erlandsson startar i samma grupp och vi har sagt att vi ska försöka köra tillsammans, det är mycket folk så man vet inte hur det går.

Artikeltaggar

CykelvasanCyklingDalslänningenDammarLindvallenMichael KarlssonMoraRegnSälenVattenVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.