Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF får tung förstärkning inför återstarten – meriterad mittback vänder hem

Publicerad:
IFK Åmål - IF Karlstad Utveckling. Förre IFK:aren Alexander Hagelberg.
IFK Åmål - IF Karlstad Utveckling. Förre IFK:aren Alexander Hagelberg. Foto: Johan Lindahl

Eds FF skuggar serieledande IF Viken inför återstarten av division 4, bara två poäng bakom. Nu får man en tung förstärkning i form av mittbacken Alexander Hagelberg, 22, som vänder hem efter sex år på vift.

– Han blir en av de bästa backarna i serien, säger tränaren Viktor Johansson.

Sex år har gått sedan Alexander Hagelberg lämnade moderklubben Eds FF för spel på högre nivå. Först division 2 med IFK Åmål, sedan division 1 med Karlstad Fotboll och nu senast division 2 med Säffle SK.

Hagelberg har varit given i division 2-laget under säsongen och spelat i princip alla Säffles matcher. Fortsatt bara 22 år gammal är det en meriterad mittback som vänder hem till moderklubben, och som blir en oerhört tung förstärkning till ett lag som jagar i toppen av division 4, menar tränaren Viktor Johansson.

– Det är en bra fotbollsspelare, så det är kul sportsligt och också kul när en gammal spelare kommer tillbaka. Det visar att vi gör nånting rätt när folk vill komma tillbaka, och saknar att spela för oss. Det kan bli viktigt till hösten nu när det är tajt i toppen, en till kvalitetsspelare skadar aldrig. Riktigt skönt att han ville komma hem, han blir en av de bästa backarna i serien, säger han.

Alexander Hagelberg själv berättar att han till en början ska spela med laget resten av säsongen. En stor anledning till hemkomsten beror på ett nytt jobb han fått i Uddevalla.

– Det blir för långt att pendla till Säffle. Då kan jag lika gärna ta det här halvåret med Ed och sen får jag se hur jag gör, säger han.

Två divisioner

Att gå ner två divisioner och spela i fyran igen är inget han reflekterat så mycket över.

– Det blir kul, jag har inte så tänkt så mycket på det. Jag ville mest komma hem och spela med alla kompisar från förr, för alla är ju kvar, säger Alexander Hagelberg.

Vilka är dina närmaste i laget?

– Det är Erik Zetterlund, Rasmus Karlsson, Melker Paulsson och Erik Karlsson, sen har jag ju Gustav Olsson, Theo Johannesson och de jag spelat med i ungdomslaget.

Nu hoppas han kunna hjälpa laget till en historisk uppflyttning.

– Man hoppas ju på serieseger självklart. De har ändå börjat starkt nu, så får hoppas det fortsätter. De hade varit mäktigt, säger han.

Artikeltaggar

Alexander HagelbergDalslänningenEds FFFotbollIF VikenIFK ÅmålKarlstadSäffleSäffle SKViktor Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.