Hoppa till huvudinnehållet

Nystart för Baldersnäsjoggen: ”Bra och trevligt lopp”

Publicerad:
Dagen började med ett minimaraton för de allra yngsta deltagarna som var upp till sju år gamla.
Dagen började med ett minimaraton för de allra yngsta deltagarna som var upp till sju år gamla. Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Johnny Spångberg.
    Johnny Spångberg. Foto: Pontus Nordwall

I helgen som gick arrangerades Baldersnäsjoggen 2023. Det är första gången sedan pandemin bröt ut. Före pandemin var det ett tävlingslopp med både lokala deltagare och folk som kom från andra delar av landet.

I år har arrangörerna valt att starta mjukt med motionsevenemang, det vill säga utan själva tävlingsmomentet.

– Styrelsen i Dals Långed idrottsklubb har jobbat med detta under en längre tid för att det skulle gå att genomföra, säger ordförande Johnny Spångberg.

De vuxna löparna kunde välja om de ville springa eller gå ett varv runt banan vid Baldersnäs, alltså sex kilometer. Eller om de ville springa två varv.
De vuxna löparna kunde välja om de ville springa eller gå ett varv runt banan vid Baldersnäs, alltså sex kilometer. Eller om de ville springa två varv. Foto: Privat

Dagen började med ett minimaraton för de allra yngsta deltagarna som var upp till sju år gamla. Det var på 450 meter och 23 barn deltog i loppet.

Därefter var det dags för ungdomsloppet på två och en halv kilometer. Här var det barn och unga upp till 15 år som var med. Totalt 19 stycken tappra löpare.

Valfri sträcka

De vuxna löparna kunde välja om de ville springa eller gå ett varv runt banan vid Baldersnäs, alltså sex kilometer. Eller om de ville springa två varv. Både män och kvinnor deltog i loppen.

Ungdomsklassen sprang 2,5 kilometer.
Ungdomsklassen sprang 2,5 kilometer. Foto: Privat

Totalt under hela dagen var det 94 personer som sprang eller gick. De deltagare som kom i mål fick var sin plakett. Dessutom lottades det ut ett tjugotal sponsorpriser på nummerlapparna. Tyvärr var det både åska och regn under tävlingsdagen vilket gjorde att det blev färre efteranmälningar än vanligt, men loppen genomfördes ändå.

– Alla som var med tyckte det var ett bra och trevligt lopp och vi arrangörer är också nöjda, säger Johnny Spångberg.

Kurt Andersson, uppvuxen i Dals Långed men som numera bor i Åmål, har sprungit sedan 1990 med undantag för två år.
Kurt Andersson, uppvuxen i Dals Långed men som numera bor i Åmål, har sprungit sedan 1990 med undantag för två år. Foto: Privat

Nu ska arrangörerna utvärdera evenemanget och se om det blir ett motionslopp även nästa år eller om de satsar på riktiga tävlingar. Då hoppas arrangörerna att fler löpare ska delta när evenemanget blivit mer välkänt igen.

Artikeltaggar

BaldersnäsBarnDals LångedJohnny SpångbergMotion och hälsaRegnStyrelserVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.