Hoppa till huvudinnehållet

Dalsland mitt i lågtryckscentrum – klarar sig bättre

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Regnet fortsätter under både tisdagen och onsdagen men den gula varningen har tagits bort.
Regnet fortsätter under både tisdagen och onsdagen men den gula varningen har tagits bort. Foto: Johan Nilsson/TT

Regnvädret kommer att fortsätta även under tisdag och onsdag, enligt SMHI, men den gula varningen för Dalslands del gick ut vid lunchtid på måndagen och gäller inte längre. Däremot har SMHI gått ut med en röd varning för höga flöden.

– Det kommer att regna på bred front i Dalsland och det blir ihållande regn hela tisdagen och även under onsdagen. Det intensiva regnandet kommer att starta på tisdagsmorgonen och det beräknas bli mellan 20 och 30 millimeter över båda dagarna, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI.

Under måndagen regnade det i olika omgångar och det blev inte ett lika kraftigt oväder i Dalsland som befarats.

– Dalsland ligger mitt i lågtryckscentrum och det blir därför inte lika regnigt och blåsigt som norr och söder om landskapet. Däremot kommer Dalsland att påverkas av höga flöden och vi har gått ut med en röd varning för tisdag och onsdag, säger Ida Dahlström.

Artikeltaggar

DalslandOväderRegnSMHIVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.