Hoppa till huvudinnehållet

19-åriga Åmålsanfallaren klar för allsvenska IFK Norrköping

Publicerad:
Svea Rehnberg, här under en intervju efter en allsvensk match för IFK Kalmar under våren, har skrivit på för IFK Norrköping. Kontraktet gäller över säsongen 2025.
Svea Rehnberg, här under en intervju efter en allsvensk match för IFK Kalmar under våren, har skrivit på för IFK Norrköping. Kontraktet gäller över säsongen 2025. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Nu är det klart att Åmålstjejen Svea Rehnberg, anfallare i krislaget IFK Kalmar som ligger sist i Damallsvenskan, byter klubb. Hon har skrivit ett kontrakt med allsvenska tabellnian IFK Norrköping som gäller över säsongen 2025.

Svea Rehnberg, född 2004, började spela fotboll i IF Viken och har under sin karriär även spelat för Säffle SK, Mallbackens IF och IFK Kalmar. Tjejen från Åmål har varit med i ungdomslandslagen sedan hon var 15 år och representerade tidigare i år F19-landslaget i EM-kvalet.

I F19-landslaget har Svea Rehnberg gjort åtta mål på 20 matcher. Nu lämnar hon tabelljumbon IFK Kalmar för IFK Norrköping efter att ha spelat tio matcher för smålänningarna i årets allsvenska seriespel.

”Nu vill jag försöka komma in så mycket i föreningen och laget som möjligt, tillföra med mina kvaliteter och hjälpa till att vinna så många matcher som möjligt. Sen vill jag fortsätta att utvecklas och att laget fortsätter på sin resa uppåt och blir ett etablerat lag i Damallsvenskan”, säger Svea Rehnberg till IFK Norrköpings hemsida.

Överraskat positivt

IFK Norrköping är nykomling i Damallsvenskan, men har överraskat positivt och samlat ihop 17 poäng under de inledande 17 omgångarna. Med nio omgångar kvar att spela har laget en marginal på sex poäng ner till KIF Örebro på kvalplats.

Tor-Arne Fredheim, som vann SM-guld som spelare med IFK Norrköping 1989, är manager för IFK Norrköping och hoppas att talangen Svea Rehnberg fortsätter att utvecklas i sin nya klubb.

”Vi har följt Svea sedan hon var 16 år och spelade i Mallbacken, en av de första spelarna jag la märke till när jag kom hit hösten 2021. Hon har redan fått ett år med ett allsvenskt lag och vi ser en stor potential i henne. Inte bara där hon är som spelare i dag utan den spelare hon kan bli i vår miljö”, säger Fredheim på IFK Norrköpings hemsida.

Artikeltaggar

ÅmålDamallsvenskanFotbollIF VikenIFK KalmarIFK NorrköpingMallbackenMallbackens IFÖrebroSäffle SKSvea Rehnberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.