Hoppa till huvudinnehållet

Från division 2 till femman – Åmåls IBK börjar om: ”Vi hade inget val”

Publicerad:
Åmåls IBK, här mot GS 86 i division 2 Värmland den senaste säsongen, börjar i höst om i division 5.
Åmåls IBK, här mot GS 86 i division 2 Värmland den senaste säsongen, börjar i höst om i division 5. Foto: Roger Pettersson

Senaste säsongen som avslutades under våren kvalade sig Åmåls IBK kvar i division 2. Men nu har styrelsen tagit beslutet att avanmäla sig från spel i innebandytvåan i höst och istället får laget börjar om i division 5.

Åmåls IBK har avanmält sig från spel i herrar division 2 Värmland. Enligt reglerna måste klubben då börja om längst ner i seriesystemet som är division 5.

– Vi hade inte tillräckligt med folk för spel i division 2, så vi hade inget val, säger Åmåls IBK:s ordförande Mikael Karlsson.

I olika serier

Klubben har dock för avsikt att fortsatt ha två herrlag i spel och det innebär att A-laget precis som U-laget kommer att placeras i division 5, dock i olika serier.

– Det blir en omstart för klubben, det har vi gjort förr. Jag är övertygad om att vi kommer att komma upp i division 4 ganska enkelt till att börja med.

Vem blir tränare för A-laget?

– Det finns nog ingen tränare som vill lägga tid i division 5, så det blir troligen en lösning med en spelade tränare, men i nuläget är det inte klart vem det blir.

Sportsligt blir det ett rejält kliv ner i seriesystemet och risken är förstås stor att många spelare lämnar klubben. En och annan kommer säkerligen prova lyckan i Tösse IF, som under våren tog klivet upp i division 3.

– Vi stoppar inga spelare och vill de prova lyckan någon annanstans till hösten så får det bli så. I så fall är de välkomna tillbaka senare. Förhoppningsvis är vi snabbt tillbaka i fyran och kan bygga vidare därifrån, säger Mikael Karlsson.

Artikeltaggar

Åmåls IBKInnebandyStyrelserTösse IFVärmlands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.