Hoppa till huvudinnehållet

Konstnärens bo auktioneras ut

Publicerad:
Bengtsforsgruppen samlad 31 mars 2000 då utställningen sju decennier hölls. Carleinar Tellwe sittande bland sina vänner Lizzie Olsson-Arle, Georg Suttner, Arne Isacsson och Algot Galle.
Bengtsforsgruppen samlad 31 mars 2000 då utställningen sju decennier hölls. Carleinar Tellwe sittande bland sina vänner Lizzie Olsson-Arle, Georg Suttner, Arne Isacsson och Algot Galle. Foto: Thomas Wallin

Imorgon, lördag, kommer boet efter nu framlidne Dalslandskonstnären Carleinar Tellwe och hans änka auktioneras ut. Tellwe var en av fem konstnärer i den kända Bengtsforsgruppen.

Boet auktioneras ut eftersom familjens fastighet i Flatebyn, Laxarby, ska säljas. Bland föremålen finns mycket konst, exempelvis en samling av Carleinar Tellwe från ungdomsåren till dom senaste verken. Bland alla gedigna möbler också två karmstolar som konstnären själv tillverkat.

Bengtsforsgruppen bestod förutom Tellwe av de dalsländska konstnärerna Lizzie Olsson-Arle, Georg Suttner, Arne Isacsson och Algot Galle som haft många utställningar tillsammans, den sista var ”Sju decennier” i Bengtsfors Konsthall år 2000.

Artikeltaggar

Algot GalleCarleinar TellweGeorg SuttnerKonstLaxarbyMöblerNöje/KulturUtställningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.