Hoppa till huvudinnehållet

Frida Johansson segrade i storlopp – tog hem Järvsöfaks Ungdomscup

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Frida Johansson här i segerdefilering, efter att vunnit på Åmålstravet med C.C. Loverboy, och därmed hennes första seger i karriären.
Frida Johansson här i segerdefilering, efter att vunnit på Åmålstravet med C.C. Loverboy, och därmed hennes första seger i karriären. Foto: Björn Martinsson

I lördags kördes det V75 på Hagmyrens travbana strax utanför Hudiksvall. I ett av ramloppen avgjordes också Järvsöfaks Ungdomscups. Kvalificerat sig till denna final hade Silleruds Frida Johansson gjort och det blev en succéartad tripp upp till Hälsingland och Hudiksvall.

Frida Johansson segrade med Oskar Kylin Bloms starka kallblod Borkvinn S.K. som trots dryga spår under vägen tog hem loppet med fyra solklara längder.

Segertiden blev 1.28,3a/2 140 meter och förstapriset löd på 50 000 kronor i samt fina hederspriser.

I loppet fanns många duktiga ungdomar som bröderna Magnus A Djuse och Mats E Djuse som körde favoriterna men det var Frida Johansson som satte dem på plats inför en stor publik på Hagmyrens V75-dag.

Vid sidan av sitt jobb ägnar sig Frida Johansson mycket med hästarna och hon finns flera kvällar i veckan i stallet hos Gunnar Kylén i Sillerud.

Detta var 20-åriga Frida Johanssons tredje seger hittills i karriären.

Artikeltaggar

HagmyrenHudiksvallKarriärSillerudSportTravV75Åmålstravet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.