Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö pressade division 3-laget Brålanda i DM “Tufft när de gjorde 2–2”

Publicerad:
Noardin Azizi, Ellenö IK, i luftduell med Kalle Berner i Brålanda.
Noardin Azizi, Ellenö IK, i luftduell med Kalle Berner i Brålanda. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö hade ledningen i paus med 2–1 i DM-semifinalen hemma mot Brålanda IF. I andra var gästerna starkast och kunde avgöra i slutminuterna men Ellenö stod för en riktig bra kämpainsats.

– Riktigt bra första halvlek och jag tycker vi står upp riktigt bra, säger Joel Svanbo-Pettersson i Ellenö.

Ellenö hade ingen målvakt tillgänglig så utespelaren Stefan Örn fick sätta på sig handskarna och han gjorde en bra insats.

Brålanda hade en del boll inledningsvis och några halvchanser. Efter tio minuters spel slarvade Brålandas målvakt Edvin Hedlund när han hade bollen. Noraldin Azizi snodde den och kunde sätta dit ledningsmålet för Ellenö.

Två minuter senare slarvade Brålanda igen och 2–0 var ett faktum. Brålandas Filip Nilsson fick chansen att reducera efter 21 minuter när han hade öppet mål men bollen gick utanför. Brålanda hade även ett mycket bra läge till men då räddade Stefan Örn i hemmamålet bra.

I slutminuten av den första halvleken kunde dock Brålanda reducera och ställningen var 2–1 i paus.

Nedslagna hemmaspelare efter att Brålanda gjort segermålet
Nedslagna hemmaspelare efter att Brålanda gjort segermålet Foto: Pontus Nordwall

Brålanda hade ett fint passningsspel och skapade en del. Ellenö försvarade sig dock på ett väldigt bra sätt och stoppade många möjliga målchanser.

Brålanda tryckte på

Brålanda startade den andra halvleken starkt och skapade direkt ett bra läge. Gästerna fortsatte att ha greppet och det kändes som det låg en riktigt bra målchans i luften.

Efter 64 minuters spel hade Brålanda ett ribbskott och på returen gick bollen i mål men det var vinkat för offside. Kort därefter kom istället 2–2 när Stefan Örn släppte en retur på ett skott rakt ut och Hampus Hansen kunde slå in bollen.

Ellenö hamnade nu allt längre ner i planen men med 13 minuters spel kvar var de ändå nära att sätta dit bollen. Men istället kunde Brålandas Arber Nikqi sätta bollen i krysset till 2–3 och det blev slutresultatet.

Noraldin Azizi i löpduell med Brålandas Erik Aronsson.
Noraldin Azizi i löpduell med Brålandas Erik Aronsson. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö stod upp mycket bra mot ett division 3-lag och försvarade sig på ett mycket bra sätt. Marcus Antonsson i försvaret och Felix Skarp på mittfältet skall ges extra plus i Ellenö. Brålanda vann rättvist men Ellenö gjorde en bra insats trots att en del spelare saknades och det ser bra ut inför höstsäsongen i division fem.

– Det blev riktigt tufft när de gjorde 2–2 men sedan var vi ändå nära 3–2. Vi ville verkligen till final men en bra genomkörare inför återstarten av serien, säger Joel Svanbo-Pettersson.

Matchfakta:

DM Semifinal

Ellenö IK – Brålanda IF 2–3 (2–1)

Målskyttar: 1–0 Noraldin Azizi (10), 2–0 Felix Skarp (12), 2–1 Sackaria Mahammed (44), 2–2 Hamous Hansen (68), 2–3 Arber Nikqi (86)

Varningar, Ellenö: Joel Svanbo-Pettersson, Marcus Antonsson, Sada Azizi, Abdullah Almayah

Brålanda: Kristopher Skoogh

Domare: Ahmed Ouerguemmi

Publik: 36

Artikeltaggar

BrålandaBrålanda IFEllenöEllenö IKFotbollSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.