Hoppa till huvudinnehållet

Nostalgikväll på Klockerudsvallen – trevlig återträff med stor uppslutning

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Ett gött ÄIF-gäng: Från vänster: Rune Andersson, Karl-Erik Andersson, Sven-Ove Antonsson, Jan Lindgren och Kenneth Martinsson. Dessa herrar var med när det begav sig på Kasens fotbollsplan i slutet av 1950-talet.
Ett gött ÄIF-gäng: Från vänster: Rune Andersson, Karl-Erik Andersson, Sven-Ove Antonsson, Jan Lindgren och Kenneth Martinsson. Dessa herrar var med när det begav sig på Kasens fotbollsplan i slutet av 1950-talet. Foto: Björn Martinsson
 • Vacker tavla från klubblokalen. Flott målningen över Klockerudsvallen med Fillingesjön i bakgrunden. På bilden fr.v. Tord Henriksson, Arne Berg, Vidar Johansson, Torbjörn Engdahl, Percy Blüme, Ingvar Karlsson och närmast kameran Rune Andersson.
  Vacker tavla från klubblokalen. Flott målningen över Klockerudsvallen med Fillingesjön i bakgrunden. På bilden fr.v. Tord Henriksson, Arne Berg, Vidar Johansson, Torbjör… Foto: Björn Martinsson
 • Lennart Eriksson, Steve Augustsson, Kjell Evert Eriksson och Bernt Andersson. Kjell Evert en stor kraft i Ärtemarks IF som tillsammans med Sven-Ove Antonsson sköter om Idrottsplatsen.
  Lennart Eriksson, Steve Augustsson, Kjell Evert Eriksson och Bernt Andersson. Kjell Evert en stor kraft i Ärtemarks IF som tillsammans med Sven-Ove Antonsson sköter om I… Foto: Björn Martinsson
 • Bernt Andersson, Björn Edgren, Lars Gustav Gustavsson och Roger Henriksson spelade många matcher på 1970-talet.
  Bernt Andersson, Björn Edgren, Lars Gustav Gustavsson och Roger Henriksson spelade många matcher på 1970-talet. Foto: Björn Martinsson
 • Gunnar Engdahl, Lars-Olof Strandberg, Karl-Erik Eriksson och Torbjörn Engdahl var pålitliga kort i ÄIF-dressen. Karl-Erik Eriksson gjorde sedan hela tolv säsonger i Hovås IF som då tillhörde gamla div.II vilket var serien direkt under allsvenskan.
  Gunnar Engdahl, Lars-Olof Strandberg, Karl-Erik Eriksson och Torbjörn Engdahl var pålitliga kort i ÄIF-dressen. Karl-Erik Eriksson gjorde sedan hela tolv säsonger i Hovå… Foto: Björn Martinsson
 • Ingvar Karlsson, Kurt Gustavsson och Tord Henriksson har anlänt till Klockerudsvallen.
  Ingvar Karlsson, Kurt Gustavsson och Tord Henriksson har anlänt till Klockerudsvallen. Foto: Björn Martinsson

Det blev en trivsam fredagskväll när gamla Ärtemarksspelare från 1960- och 70-talet träffades på Klockerudsvallen i Ärtemark. Det meverkade till och med några spelare som var med i slutet av 1950-talet på Kasens idrottsplats.

Det blev en minnenas afton denna fina fredagskväll där alla hade något trevligt att delge. Det var Erik Larsson och Sven-Ove Antonsson var herrarna bakom kvällen vid ÄIF´s klubblokal på Klockerudsvallen.

Kvällen inleddes med en dokumentär om storspelaren Åke ”Bajdoff” Johansson som var en strateg och landslagsspelare i IFK Norrköping på 1950- och 60-talet. Erik Larsson blev bekant med denne ikon vid återkommande semestrar i Spanien. Nu visades en film om ”Bajdoff” och hans enormt framgångsrika karriär.

Han gjorde hela 16 säsonger i IFK Norrköping och var på medaljplats hela 13 gånger, varav sex SM-Guld!

Från vänster: Arne Berg, Jan Lindgren, Kurt Gustavsson, Roger Henriksson, David Håkansson, Lars-Gustav Gustavsson, Steve Augustsson, Kenneth Martinsson, Karl-Erik Eriksson, Lennart Eriksson, Björn Edgren, Bernt Andersson, Morgan Karlsson, Erik Larsson, Sven-Ove Antonsson, Pelle Stavik, Percy Blume, Lars-Olof Strandberg, Karl-Erik Andersson, Runo Bryngelsson, Ingvar Karlsson, Kjell-Evert Eriksson, Torbjörn Engdahl och Tord Henriksson. Längst fram Vidar Johansson och Gunnar Engdahl.
Från vänster: Arne Berg, Jan Lindgren, Kurt Gustavsson, Roger Henriksson, David Håkansson, Lars-Gustav Gustavsson, Steve Augustsson, Kenneth Martinsson, Karl-Erik Eriksson, Lennart Eriksson, Björn Edgren, Bernt Andersson, Morgan Karlsson, Erik Larsson, Sven-Ove Antonsson, Pelle Stavik, Percy Blume, Lars-Olof Strandberg, Karl-Erik Andersson, Runo Bryngelsson, Ingvar Karlsson, Kjell-Evert Eriksson, Torbjörn Engdahl och Tord Henriksson. Längst fram Vidar Johansson och Gunnar Engdahl. Foto: Björn Martinsson

Åke ”Bajdoff” Johansson lämnade jordelivet år 2014.

– Vi blev bekanta med Åke ”Bajdoff” och det var för drygt tjugo år sedan när vi spelade boule vid en av våra aktiviteter på semester i Spanien. Efter detta hade vi återkommande kontakt och denne fotbollslegend var en mycket trevlig och social människa, sade Erik Larsson.

Det blev mycket prat och återblickar om gamla tider, dels från gamla idrottsplatsen Kasen och senare från Klockerud.

Klubblokalen var fullsatt denna nostalgi kväll vid Klockerudsvallen.
Klubblokalen var fullsatt denna nostalgi kväll vid Klockerudsvallen. Foto: Björn Martinsson

Flera av spelarna var med på tiden då matcherna gick på Kasens idrottsplats. 1962 invigdes Klockerudsvallen och efter lite förbättringar under slutet av 1960-talet är det nu en plan med fulla mått.

Stort arbete för att hålla idrottsplatsen i fint skick görs av Sven-Ove Antonsson och Kjell-Evert Eriksson.

På plats fanns hela registret av spelare från svunna tider på Kasen samt senare på fina Klockerudsvallen som målvaktslejon, brytsäkra backar, starka mittlås, flyfotade yttrar, ”tänkande August” på mittfältet och skarpa målskyttar.

Artikeltaggar

Bernt AnderssonFotbollHovås IFIdrottsplatsIFK NorrköpingKlockerudsvallenNostalgiSpanienSportÄrtemarkÄrtemarks IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.