Hoppa till huvudinnehållet

6,7 hektar ö i Vänern till salu – för sex miljoner kronor

Publicerad:
Prislappen för hela ön ligger på 6 miljoner.
Prislappen för hela ön ligger på 6 miljoner. Foto: Johan Kvarfordt - Ekeby Mäklare

En ö i Vänern ligger ute för försäljning. För 6 miljoner kan närmare sju hektar mark med egen strand och fritidshus mellan Åmål och Säffle bli ditt.

Getön, som ligger i Byviken i Vänern utanför Önaholm, är nu till salu. Ön är 6,7 hektar stor med en och en halv kilometer privat strandlinje med fri utsikt över Vänern. Terrängen består till största del av blåbärsris men det finns även ett mindre skogsbestånd av granskog. Dessutom är det endast några minuter att nå fastlandet.

Naturskönt läge

På ön står ett hus som är byggt på 1970-talet av den familj som haft det i ägo till nu. Huset har en boyta på 70 kvadratmeter fördelat på fyra rum, där tre av dem är sovrum och ett allrum. I övrigt står det två gäststugor och en förrådsbyggnad på tomten och dessutom finns pir med brygga.

Till tomten hör egen brygga.
Till tomten hör egen brygga. Foto: Johan Kvarfordt - Ekeby Mäklare

– Det är en fastighet som ligger naturskönt och lugnt där det går att uppleva natur med både bad och fiske. Ett jättefint ställe som måste upplevas på plats, säger mäklaren Johan Kvarfordt.

Sticker ut

Hittills har en visning ägt rum och i dagsläget finns en handfull intressenter. Johan Kvarfordt förklarar att fastigheter av den här sorten tar längre tid att sälja.

– Att sälja en ö kan vara svårt, vill man bygga om är det svårare med tillgängligheten. Sen är öar ofta inte i den här storleken. Men den har många fördelar, med nära till fastland så går det att använda alla årstider, säger han.

Huset från 1970-talet är rejält byggt. Det finns möjlighet att använda det som bostad året runt.
Huset från 1970-talet är rejält byggt. Det finns möjlighet att använda det som bostad året runt. Foto: Johan Kvarfordt - Ekeby Mäklare

Vana i branschen

Bakom försäljningen av ön står mäklarbyrån Ekeby fastigheter som inriktar sig på den här typen av fastigheter.

– Vi jobbar över hela landet och har gjort i över 30 år. Vi har hållit på sen 90-talet och började som Tysklandsmäklare. I dag säljer vi till utlandskunder runt om, säger Johan Kvarfordt.

Helt fri utsikt över Vänern.
Helt fri utsikt över Vänern. Foto: Johan Kvarfordt - Ekeby Mäklare
I Byviken i Vänern ligger Getön.
I Byviken i Vänern ligger Getön. Foto: Johan Kvarfordt - Ekeby Mäklare

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFörsäljningVänern

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.