Hoppa till huvudinnehållet

Tung avslutning för SSÅV i Champions League-finalen: ”En besvikelse såklart”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
SSÅV:s Fredrik Pettersson, Tomas Skålén och Frida Jansson under ett av racen. Seglarna i Åmålslaget kommer hem med massor av nya erfarenheter efter Tysklandsäventyret.
SSÅV:s Fredrik Pettersson, Tomas Skålén och Frida Jansson under ett av racen. Seglarna i Åmålslaget kommer hem med massor av nya erfarenheter efter Tysklandsäventyret. Foto: SCL/Sailing Energy

Segelsällskapet Åmålsviken gjorde det mycket bra i nio första racen i Champions League-finalen i tyska Travemünde. Men avslutningen på tävlingen gick mindre bra och SSÅV föll tillbaka till 16:e plats bland de 28 finalisterna.

Efter en dålig start i lördagens två inledande race kom besättningen i SSÅV igång ordentligt och tog placering för placering och låg runt sjätte–sjunde plats och bara tre poäng ifrån den fjärde och sista finalplatsen efter nio körda race på måndagen.

Avslutningen på tävlingen blev emellertid inte lika lyckad för Åmålslaget som bestod av rorsman Tomas Skålén, taktikern Fredrik Pettersson samt Fredrik Edgren och Frida Jansson.

Med sju båtar i varje race avslutade SSÅV med placeringsraden 5-5-7-7-2-6 i de sista sex racen på tisdag. Vid de två sjundeplaceringarna slutade laget sist efter en tjuvstart och en riktigt dålig start där de placerade sig i fel läge och blev uttryckta av en konkurrent.

Det var höga toppar och djupa dalar för SSÅV i Champions League-finalen i Travemünde. Här lyfter Tomas Skålén, Fredrik Pettersson och Fredrik Edgren lagkamraten Frida Jansson.
Det var höga toppar och djupa dalar för SSÅV i Champions League-finalen i Travemünde. Här lyfter Tomas Skålén, Fredrik Pettersson och Fredrik Edgren lagkamraten Frida Jansson. Foto: SCL/Sailing Energy

”Jättehäftig upplevelse”

– Vi gjorde för många misstag och det finns det inte utrymme för att reparera på den här nivån när det bara är bra lag vi tävlar mot, säger Tomas Skålén.

Tomas Skålén medger att avslutningen på Champions League-finalen var en besvikelse efter att laget överträffat förväntningarna i de nio första racen. Men upplevelsen och äventyret i Travemünde är ändå något som besättningen tar med sig hem från Tyskland.

– Det är det största vi har gjort inom seglingen, så det är en stor grej att ha tävlat mot Europatoppen. En jättehäftig upplevelse där vi alla fått mer erfarenhet och rutin och man utvecklas och lyfter sig. Extra roligt för i synnerhet Frida Jansson som är yngst i gänget och kan ta med sig detta inför finalen i damernas Champions League.

Artikeltaggar

BåtarSeglingSSÅVTomas SkålénTravemündeTysklandÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.