Hoppa till huvudinnehållet

Joel Gustafsson imponerar i O-Ringen – på pallen efter etapp tre

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Joel Gustafsson, Eds SK, gör en jättefin insats på O-ringen i Åre.
Joel Gustafsson, Eds SK, gör en jättefin insats på O-ringen i Åre.

Ett av världens största orienteringsevenemang O-ringen började i söndags och det går väldigt bra för Joel Gustafsson för Eds SK i H12-klassen. På onsdagens gjorde han en jättefin insats när han tog hem segern i den tredje etappen och ligger på pallen inför avslutningen.

– Fantastisk etapp tre av Joel vilket gör att han nu är trea i totalen och tog också tid på de två framför honom, säger pappa Joakim Gustafsson.

Det var i söndags som den fösta etappen i Åreterrängen avgjordes och det var en långdistans där Joel Gustafsson från Eds SK slutade tvåa, endast tre sekunder bakom segraren i H12, Axel Persson från FK Herkules.

Bland andra från Eds SK blev Melker Andersson sjua i H17-20 kort och Hanna Jensen slutade 15:e i D60 motion.

Det var långdistans även på andra etappen men där lyckades Joel Gustafsson sämre och slutade på en 13:e plats, cirka fem minuter efter segraren. Melker Andersson gjorde en fin insats i H17-20 och slutade nia.

– Etapp två var en svagare prestation än vad han brukar prestera och han var inte riktigt nöjd med den, säger Joakim Gustafsson.

Pallplats

Desto bättre gick det på onsdagens tredje etapp för Joel Gustafsson där det blev seger med tre sekunder före Erik Ahl från OK Norrvirdarna.

Inför de två sista etapperna ligger Joel Gustafsson trea i totalen, 3.57 efter ledande Axel Persson men upp till finska tvåan Kaarlo Orhanen skiljer bara nio sekunder. I H17-20 ligger Melker Andersson åtta efter tre etapper.

– Han är väldigt nöjd med etapp ett och tre. Blir två spännande etapper nu som avslutning, säger Joakim Gustafsson.

Eds SK har 22 stycken som är med i O-ringen där åtta stycken är topp 20 efter tre genomförda etapper.

Isak Olsson tidigare Stigsökarna hittas på plats 81 i H21 lång.

Åmåls OK har många deltagare med och 15 av dem ligger topp 20 totalt i sina respektive klasser efter tre genomförda etapper.

Det är fyra från OK Skärmen som deltar och bäst ligger Liv Lind som är på plats 22 i medelsvår 2.5 inför avslutande två etapper.

Artikeltaggar

Eds SKJoakim GustafssonO-ringenOK SkärmenOrienteringSkogStigsökarnaÅmåls OK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.