Hoppa till huvudinnehållet

Scouterna firade 40 år gammal lägerplats– deltagare från hela Dalsland

Publicerad:
Scoutläger vid Baldersnäs 2023. Paulina Gyllenberg, Gustav Larsson, Klara Backman och ledaren Melker Sundberg som är fadder för just den här gruppen med elever från Vänersborg och Bengtsfors.
Scoutläger vid Baldersnäs 2023. Paulina Gyllenberg, Gustav Larsson, Klara Backman och ledaren Melker Sundberg som är fadder för just den här gruppen med elever från Vänersborg och Bengtsfors. Foto: Helena Eriksson

Under Kulturdagarna passade scouterna på att visa upp sitt läger vid Baldersnäs för nyfikna besökare. Det var Västbodal scoutdistrikts sommarläger som höll till nära scenen i Balders Hage. De har haft läger här sedan 1983 – så det är precis 40 år sedan just i år.

Baldersnäslägret som det även kallas pågick mellan den 16:e till den 22:e juli med deltagare från olika delar av Dalsland, från fjärde klass och uppåt.

Här fick de vara med i en lång rad lekar och andra övningar, bland annat deltog alla i ett så kallat lägerbål. Då samlas de kring en lägereld, sjunger sånger och gör olika rörelselekar. Den som leder för stunden bestämmer vad de andra ska göra. Detta pågår tills elden har brunnit ner, vilket kan ta en timme eller mer.

Lägerchefen Jenny Hermansson och Viktor, 14 år, som var en av deltagarna på lägret. Han har på sig en scouthalsduk som har ungefär samma färger som Dalslandsdräkten. Den får alla scouter ha på sig som deltar här vid Baldersnäs.
Lägerchefen Jenny Hermansson och Viktor, 14 år, som var en av deltagarna på lägret. Han har på sig en scouthalsduk som har ungefär samma färger som Dalslandsdräkten. Den får alla scouter ha på sig som deltar här vid Baldersnäs. Foto: Helena Eriksson

Viktor 14 år, är med på lägret för tredje gången. Han tycker det är roligt att komma hit och träffa kompisar, och laga mat och att vara med och bygga upp lägret.

Runt halsen har han en scouthalsduk som visar att han är en av scouterna som varit med på lägret vid Baldersnäs. Den ska bäras på alla sommarläger han deltar i framöver.

  • Scoutläger vid Baldersnäs 2023
    Scoutläger vid Baldersnäs 2023 Foto: Helena Eriksson
  • Scoutläger vid Baldersnäs 2023
    Scoutläger vid Baldersnäs 2023 Foto: Helena Eriksson

Artikeltaggar

BaldersnäsDalslandMusikSångVänersborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.