Hoppa till huvudinnehållet

Stipendium till Bergkvist Larsson – som är i kvartsfinal i dubbel på junior-EM

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Bella Bergkvist Larsson har tilldelats stipendiet ”Bickys minne” på 50 000 kronor.
Bella Bergkvist Larsson har tilldelats stipendiet ”Bickys minne” på 50 000 kronor. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Bella Bergkvist Larsson har som en av fyra tennistalanger i Sverige tilldelats stipendiet ”Bickys minne” på 50 000 kronor. Stipendiet delades ut i Båstad i onsdags kväll, men eftersom Bella tävlar på junior-EM kunde hon inte vara på plats.

I Schweiz väntar kvartsfinal i dubbel för Bella Bergkvist Larsson.

Nordea Open har tillsammans med en av sina samarbetspartner, Elite hotels, instiftat ett stipendium som ska tillfalla lovande tennistalanger mellan 14 och 17 år. Stipendiets namn är ”Bickys minne”, efter hotellgrundaren Bicky Chakraborty som gick bort hösten 2022.

Kriterierna för att erhålla stipendiet är att ha visat god träningsvilja samt på ett föredömligt sätt spelat tävlingar med goda resultat under året. Detta stämmer mycket väl in på Åmålstjejen Bella Bergkvist Larsson, 17, som är en av fyra stipendiater. De övriga är Nellie Taraba Wallberg, Max Dahlin och Ludwig Hede.

Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delades ut under onsdagskvällen på centercourten i Båstad i samband med kvällspasset i Swedish Open.

Till kvartsfinal

Bella Bergkvist Larsson befinner sig emellertid i Schweiz. I dubbelturneringen på junior-EM i Klosters har hon och hennes klubbkamrat i Helsingborgs TK, Tilda Hessleryd, tagit sig till kvartsfinal.

I första omgången vann det svenska paret över det ukrainska paret Anastasiia Firman och Daria Yesypchuk med 7–5, 6–2 och i andra omgången besegrade de det bulgariska paret Aleksandra Gabrovska och Iva Ivanova med 6–4, 7–5.

Bella Bergkvist Larsson och Tilda Hessleryd, som hittills inte förlorat något set, ställs i kvartsfinalen mot det andraseedade polska paret Zuzanna Pawlikowska och Malwina Rowinska.

Artikeltaggar

Bella Bergkvist LarssonBåstadSchweizStipendierTennisÅmåls TK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.