Hoppa till huvudinnehållet

Bowls har hittat till norra Dalsland - tillfälle att prova på kulturveckan

Publicerad:
Stig Nilsson, Bengtsfors PRO, är instruktör i bowls och lanserar nu sporten i Bengtsfors.
Stig Nilsson, Bengtsfors PRO, är instruktör i bowls och lanserar nu sporten i Bengtsfors. Foto: Privat

Dalsländska Ödeborgs IF skördar stora framgångar i bowls. Nu har sporten, som påminner om boule, också hittat till Bengtsfors.

På kulturveckans Bengtsforsdag på fredag kommer Stig Nilsson, ledare inom PRO, att presentera bowls och instruera i Franserudsskolans sporthall.

Tanken var att visa upp sporten i Folkparken Valhall i samband med deras aktiviteter på fredagseftermiddagen men ytorna där är inte lämpliga att spela på.

– Vi testade på stora dansbanan men golvet lutar åt olika håll så det går inte, det måste vara plant, säger Stig Nilsson.

Han är sedan tidigare spinningledare inom Bengtsfors PRO och håller pensionärer aktiva. Nu är han alltså i färd med att introducera bowls.

– Det är ju en sport för alla åldrar men det är PRO som drar igång det, säger han och hoppas att fler ska haka på.

Om det inte blir första gången så framöver då tanken är att anordna fler prova-på-tillfällen.

– Kanske det kan bli seriespel så småningom. Nu har vi lånat utrustning av Ödeborgs IF men blir vi många kommer vi att köpa in egen, säger Stig Nilsson.

Artikeltaggar

BengtsforsBouleDalslandFolkparken ValhallFranserudsskolanÖdeborgPROSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.