Hoppa till huvudinnehållet

Azelios styrelse beslutar att ansöka om konkurs

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Styrelsen har beslutat att ansöka om konkurs för Azelio AB. Bolaget som har sitt säte i Göteborg har cirka 30 anställda i Åmål.
Styrelsen har beslutat att ansöka om konkurs för Azelio AB. Bolaget som har sitt säte i Göteborg har cirka 30 anställda i Åmål. Foto: Fredrik Tacacho

Bolagsstyrelsen har beslutat att ansöka om att försätta Azelio AB i konkurs. Konkursansökan kommer att lämnas in vid Göteborgs tingsrätt. I Åmål berörs omkring 30 anställda.

”Orsaken till beslutet att ansöka om konkurs är att Azelio inte har lyckats säkra tillräcklig finansiering för att kunna upprätthålla verksamheten för att göra det möjligt att slutföra diskussionerna kring, och sedermera kunna ingå avtal med, den strategiska partnern som aviserades den 2 maj 2023.”

Det framgår i ett pressmeddelande som släpptes under tisdagskvällen. Azelio har varit något av en småspararfavorit på börsen på senare år och hade exempelvis över 35 000 aktieägare bara på Avanza. Men nu har värdet på den tidigare aktieraketen gått upp i rök.

”Styrelsen och ledningen har under en längre tid arbetat hårt med målsättningen att etablera det strategiska partnerskapet som tidigare aviserats. Trots ett stort intresse för vår teknologi har vi inte lyckats säkra bolagets finansiering. Styrelsen kommer därför ansöka om att försätta Azelio i konkurs vid Göteborgs tingsrätt”, säger Azelios styrelseordförande Bo Dankis i ett pressmeddelande på bolagets hemsida.

Artikeltaggar

AvanzaAzelio ABEkonomiGöteborgs tingsrättKonkurserStyrelserÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.