Hoppa till huvudinnehållet

Dalsländsk poäng i Gothia Cup

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Invigningen av Gothia Cup ifjol. I årets upplaga deltar två lag från Dalsland, Eds FF P18 och Frändefors IF P15. Arkivbild.
Invigningen av Gothia Cup ifjol. I årets upplaga deltar två lag från Dalsland, Eds FF P18 och Frändefors IF P15. Arkivbild. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Eds FF:s P18-lag inledde gruppspelet i Gothia Cup med att spela 1–1 mot tyska TSV Etelsen. Sämre gick det för Frändefors P15-lag som förlorade med 1–9 mot IFK Eskilstuna lag 1.

Det blev ett oavgjort resultat och poäng i premiären i Gothia Cup för Eds FF:s pojkar 18. Tyska TSV Etelsen, strax utanför Bremen, delade poängen med dalslänningarna. Tage Johansson gav Ed ledningen efter fem minuter, men inte långt därefter kvitterade tyskarna. Ed ska även möta mexikanska Club Cref och Qviding FIF i gruppspelet.

Matcherna i 15–18-årsklasserna spelas 2 x 25 minuter under gruppspelet. Det andra laget från Dalsland åkte däremot på en storförlust. Frändefors IF pojkar 15 föll med 1–9 mot IFK Eskilstuna lag 1 trots att det var mållöst efter nästan halva matchen. Ludwig Westlund gjorde Frändefors tröstmål.

Artikeltaggar

DalslandEds FFFotbollFrändefors IFGothia CupIFK Eskilstuna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.