Hoppa till huvudinnehållet

Agnes Thor tog SM-silver: ”Jättekul! Min första SM-medalj i K1 som senior”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Agnes Thor tog SM-silver på K1 500 meter D21.
Agnes Thor tog SM-silver på K1 500 meter D21. Foto: Mats Jentzen

20-åriga Agnes Thor, tävlande för Bengtsfors Bois, tog SM-silver på K1 500 meter D21 när Svenska mästerskapen i kanot arrangerades i Nyköping i veckan som gick.

– Jättekul! Det är min första SM-medalj i K1 som senior, säger Agnes Thor till Dalslänningen efter loppet.

Hon berättar om loppet.

– Jag fick en bra start, men det var mycket motvind så det var tungt. Under de sista hundra gällde det att bara att ta i så mycket man kunde. Men det kändes hela tiden som en bra dag, säger Agnes Thor som hade cirka fyra sekunder upp till förstaplatsen och omkring tre sekunder ner till tredjeplatsen.

Flera fina framgångar

Det var mellan tisdag och fredag förra veckan som Svenska mästerskapen i kanot avgjordes i Nyköping.

Agnes Thor deltog i flera lopp och nådde fina framgångar även i övrigt.

I K1 200 meter D22 blev hon sexa, i K1 500 meter D22 blev hon sjua, i K1 1000 meter D22 blev hon sjua, i K1 5000 meter D22 blev hon sexa och i K2 200 meter D22 blev hon nia tillsammans med sin syster, Ebba Thor.

Agnes tog SM-silver

Men det var alltså i K1 500 meter D21 som hon tog silver.

På bilden syns silvermedaljören Agnes Thor längst till vänster. I mitten syns guldmedaljören Elin Höglund och till höger bronsmedaljören Julia Norefjord.
På bilden syns silvermedaljören Agnes Thor längst till vänster. I mitten syns guldmedaljören Elin Höglund och till höger bronsmedaljören Julia Norefjord. Foto: Katrin Sandberg

– Jättekul! Det är min första SM-medalj i K1 som senior, säger Agnes Thor efter loppet.

Som junior har Agnes Thor sedan tidigare också flera SM-medaljer av olika valörer. Men detta var hennes första stora framgång som senior.

”Det är stort”

– Att nu komma upp på den här högsta nivån i seniorklassen är stort. Det är ett kvitto på att jag även är med i seniorsammanhang. Jag är bara andraårssenior och 20 år, de bästa är 28-29 år och ska kvala till OS. Nu börjar jag närma mig de allra bästa så det inspirerar verkligen, säger Agnes Thor.

Agnes Thor är samtidigt även uttagen till Nordiska Mästerskapen som arrangeras i augusti i danska Silkeborg.

Artikeltaggar

Agnes ThorBengtsfors BoisDalslänningenKanotMedaljerNyköpingSilkeborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.