Hoppa till huvudinnehållet

Västtrafik drar in två busslinjer i Bengtsfors kommun – skälet: för få resande

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Västtrafik drar in två busslinjer i Bengtsfors kommun. Fotografiet är en arkivbild.
Västtrafik drar in två busslinjer i Bengtsfors kommun. Fotografiet är en arkivbild. Foto: Conny Hultgren

Västtrafik kommer att dra in två busslinjer i Bengtsfors kommun.

Det handlar om de linjer som trafikerar Torrskog-Ärtemark-Bengtsfors och Bengtsfors-Alltorp-Bäckefors.

Det meddelar Bengtsfors kommun på sin hemsida.

Från och med augusti 2023 kommer Västtrafik att dra in linje 751 som trafikerar Torrskog-Ärtemark-Bengtsfors och linje 752 som går mellan Bengtsfors-Alltorp-Bäckefors. Västtrafik motiverar indragningarna med att det är för få resande på linjerna.

När Västtrafik bedömer resande på en linje räknar de inte med de grundskoleelever som åker med bussarna till och från skolan, utan endast övriga resenärer.

De grundskoleelever som har åkt med linjerna 751 och 752 kommer i fortsättningen att åka med skolbussar (bussar avsedda endast för grundskoleelever). Det innebär dock att gymnasieelever och övriga resenärer bosatta i Torrskog/Ärtemark kommer att påverkas när linje 751 försvinner eftersom det saknas någon alternativ trafik i området.

Linje 752 som går mellan Bengtsfors-Alltorp-Bäckefors kommer att dras in från och med augusti 2023, men här trafikerar linje 730 Bengtsfors-Bäckefors-Uddevalla även i fortsättningen.

Artikeltaggar

BengtsforsBussarBäckeforsTorrskogTrafikVästtrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.