Hoppa till huvudinnehållet

Slutenvården på BUP stänger i sommar – läkare saknas

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Slutenvården inom BUP på NÄL hålls stängd fyra veckor i sommar – orsaken är läkarbrist.
Slutenvården inom BUP på NÄL hålls stängd fyra veckor i sommar – orsaken är läkarbrist.

Slutenvården inom barn- och ungdomspsykiatrin på NÄL stänger i sommar. Anledningen är att det saknas läkare. Detta rapporterar P4 Väst.

Bristen på överläkare påverkar hela barn- och ungdomspsykiatrin på NÄL inför sommaren. Därför hålls slutenvården stängd under fyra veckor. De patienter som är i behov av den vården hänvisas till sjukhuset i Borås eller till Sahlgrenska i Göteborg.

– Det är inte önskvärt. Men givet de olika alternativen är det ändå en hygglig lösning, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör, till P4 Väst.

Personal inom barn- och ungdomspsykatrin har framfört oro till P4 Väst att avstånden kan minska chansen att patienterna som behöver det söker vård.

– Det är inte bra och vi skulle helst inte vilja ha det på det här sättet. Men för de här patienterna som kanske är under tvångsvård är inte platsen viktigast, utan att man får den hjälpen man behöver, säger Björn Järbur till P4 Väst.

Artikeltaggar

BoråsGöteborgNälP4 VästSjukvårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.