Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna och barn blev fast på Vänern – för stark motvind

Publicerad:
Reporter Julia Jakobsson
Julia Jakobsson
julia.jakobsson@nwt.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 18-tiden under torsdagen fick SOS in ett larm om en kvinna som var ute på Vänern med sitt barn och paddlade kanot. På grund av den starka motvinden klarade inte kvinnan att ta kanoten till land och de drev längre och längre ut.

Det var vid 18-tiden som ett larm kom in gällande en kvinna och ett barn som befann sig i en kanot på Vänern utanför Mellerud.

– Det är en kvinna som varit ute och paddlat med sitt barn och inte kommit i land för att det har blåst för mycket, säger Hans Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Både räddningstjänst och JRCC – sjö- och flygräddningscentralen – larmades till platsen.

– Även en helikopter skickades ut från JRCC som fick syn på kanoten först, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Kvinnan hade inte flytväst på sig men barnet ska ha haft det. Melleruds styrka larmades ut med båt och nådde fram till kvinnan och barnet innan Sjöräddningssällskapets båtar.

– De är inte skadade, men de hade svårt att ta sig till land i motvinden och drev längre och längre ut på sjön, säger Christian Andersson.

Ingen utav dem behövde sjukvård.

– Vi hann inte fram till platsen innan den kommunala räddningstjänsten hade lyckats hjälpa de drabbade, säger Conny Odhner från Sjöräddningssällskapet i Åmål.

Polisen har inte varit vid platsen.

Artikeltaggar

KanotMellerudVänern

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.