Hoppa till huvudinnehållet

Hög chef får skriftlig varning för flera tjänstefel: ”Det här får inte ske”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Färgelanda kommuns samhällsutvecklingschef, Iris Zell, får nu en skriftlig varning av sin arbetsgivare efter upprepade tjänstefel.
Färgelanda kommuns samhällsutvecklingschef, Iris Zell, får nu en skriftlig varning av sin arbetsgivare efter upprepade tjänstefel.

Färgelanda kommuns samhällsutvecklingschef, Iris Zell, får nu en skriftlig varning av sin arbetsgivare efter upprepade tjänstefel.

Anledningen är att hon ska ha brutit mot reglerna om bygglov.

Bakgrunden är två inkomna anmälningar till Färgelanda kommuns visselblåsarfunktion. Enligt anmälningarna ska inte Iris Zell ha fullföljt regelverket vid två tillfällen.

Det handlar dels om att hon ska ha gett klartecken för att bygga om äldreboendet Lillågårdens lokaler trots att det saknats bygglov. Bygglov beviljades först i efterhand. Dels ska Iris Zell också ha gett grönt ljus för ombyggnad av Arbetsmarknads och integrations (AMI) lokaler och förråd trots att det saknats både bygglovsanmälan och bygglov.

Detta är också något som bekräftas i en rapport gjord av ett inhyrt konsultföretag.

”Allvarliga fel”

– I utredningsrapporten framkommer att det förekommit vissa fel och brister. Dessa är av så allvarlig art att kommunen har valt att inleda en process med arbetsrättsliga åtgärder som resulterat i att Iris Zell har fått en skriftlig varning, säger Johan Lundh, tillförordnad kommundirektör i Färgelanda.

Johan Lundh är tillförordnad kommundirektör i Färgelanda.
Johan Lundh är tillförordnad kommundirektör i Färgelanda.

Den ordinarie kommundirektören Katrin Siverby befinner sig för närvarande på semester, men Johan Lundh berättar att arbetet är igång för att se över rutiner och processer.

– Katrin Siverby håller på att titta på hur organisationen ska se ut och vad vi behöver göra för att det här inte ska ske igen. För det här får inte ske igen, säger Johan Lundh.

Vilka följder får Iris Zells agerande i de konkreta ärendena? Kommer hennes beslut att behöva ändras och vad kommer det här att kosta kommunen?

– Det där är frågor som jag inte kan svara på, säger Johan Lundh.

Hur vanligt är det att en kommun delar ut en skriftlig varning?

– Det är inte speciellt ovanligt, utan det här är ett sätt att visa att arbetsgivaren tar det på stort allvar. Sedan är det tragiskt och sorgligt för Iris del. Men det är allvarliga fel och brister som hon har begått. Nu har kommunen därför inlett en arbetsrättslig process för att se över rutinerna.

Vilket ansvar har kommunen själv som arbetsgivare för det inträffade? Enligt MBL-förhandlingarnas protokoll medger arbetsgivaren ”brister i organisationen” och även ”i vissa delar” av Iris Zells arbetsmiljö?

– Jag kan bara hänvisa till Katrin Siverby där, säger Johan Lundh.

”Ansträngd situation”

Dalslänningen har sökt Iris Zell för en kommentar utan att lyckas nå henne. Enligt arbetsgivaren är hon sjukskriven.

Men i MBL-protokollet mellan parterna kan man utläsa att Iris Zell själv och hennes fackliga ombud lägger det största ansvaret för den uppkomna situationen på arbetsgivaren eftersom hon ”haft en ansträngd arbetssituation”.

Arbetsgivaren medger också att det finns brister i organisationen och att man har brustit i vissa delar av Iris Zells arbetsmiljö, men menar ändå att samhällsbyggnadschefen har varit och är fortsatt ansvarig för att fullgöra sina skyldigheter. Därför ska hon tilldelas en skriftlig varning.

Artikeltaggar

AnmälningarArbeteArbetsgivareBostad och byggenBristerBygglovDalslänningenFärgelandaFärgelanda kommunJohan LundhKatrin SiverbyLillågården

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.