Hoppa till huvudinnehållet

Mycket dramatik och spänning när Västkustloppet jubilerade

Publicerad:
Johan Sandin (i den gula bilen längst fram) lyckades ta sig i mål på 19:e plats i A-finalen. I andra racet körde han i mål på 23:e plats.
Johan Sandin (i den gula bilen längst fram) lyckades ta sig i mål på 19:e plats i A-finalen. I andra racet körde han i mål på 23:e plats. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Racingtävlingen Västkustloppet i Falkenberg firade 70-årsjubileum. Bengtsfors MotorClub hade två förare på plats i klassen Valeryds Legends Cup, som lockade 66 startande av 175 som totalt startade tävlingen i alla klasser.

Johan Sandin fick sjätte kvaltid och Kristian Nilsson 18:e kvaltid i kvalgrupp två vilket innebar att Johan fick köra A-final och Kristian B-final. Som vanligt bjöd förarna i Legendsklassen på mycket dramatik och spänning.

Det började direkt med en startkrasch där tre bilar mer eller mindre flög av banan. Racet avbröts direkt för att kolla hur det gått med förarna. Säkerheten är mycket hög vid all form av motorsport. Två av bilarna var mer eller mindre skrot, men förarna var helt oskadda. Racet startades om och några varv in i loppet var det en bil som rullade, även den föraren var ok. Han vinkade till publiken och fick applåder för att han var ok.

Så gick det

Johan Sandin kämpade mot de bästa förarna i klassen och lyckades ta sig i mål på 19:e plats i A-finalen. Andra racet kördes utan incidenter. Sandin tappade tyvärr några placeringar och körde i mål på 23:e plats.

Kristian Nilsson (i orange bil längst fram) krigade till sig en 16:e plats i första B-finalen och en 16:e i andra.
Kristian Nilsson (i orange bil längst fram) krigade till sig en 16:e plats i första B-finalen och en 16:e i andra. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Kristian krigade till sig en 16:e plats i första B-finalen. I andra tappade han några platser i början, men sedan gjorde han en grym upphämtning och körde om många bilar. Han gick slutligen i mål på 15:e plats.

– Tänk om jag hade startat längre fram, då hade det blivit ännu bättre, var Nilssons kommentar.

Nästa tävling för Legends är Raceweek på Kinnekulle Ring sista helgen i juli.

Bengt-Åce Gustavsson

Artikeltaggar

BengtsforsFalkenbergKinnekulleLegends CupMotorsportSäkerhet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.