Hoppa till huvudinnehållet

Damlagstränare dubblar uppdragen – fyller Rehnbergs plats i Säffle SK

Publicerad:
Markus Hultfeldt fortsätter som tränare för Bengtsfors damlag säsongen ut, men blir även assisterande tränare i Säffle SK.
Markus Hultfeldt fortsätter som tränare för Bengtsfors damlag säsongen ut, men blir även assisterande tränare i Säffle SK. Foto: Pontus Nordwall P Sport och Webbdesign

Jonas Rehnberg lämnade nyligen sin post som assisterande tränare i Säffle SK för Karlstad Fotboll. Nu är hans ersättare klar. Det blir en annan Åmålsbo – Markus Hultfeldt – som kommer fortsätta som tränare för Bengtsfors damlag, men som även kliver in som assisterande tränare i Säffle SK.

Säffle SK har nu fyllt tomrummet efter assisterande tränare Jonas Rehnberg, som nyligen lämnade division 2-klubben för en liknande roll i Karlstad Fotboll i Ettan norra. Markus Hultfeldt gör nu Anton Gunnarsson sällskap som assisterande tränare till Edin Mesic.

Markus Hultfeldt, till vardags slöjdlärare på Södra skolan i Åmål, är inne på andra säsongen i Bengtsfors IF:s damlag i division 4 Dalsland. Innan dess var han huvudtränare för Bengtsfors herrlag i division 4 och före det huvudtränare för IFK Åmål i division 2.

Varför hoppar du på ett andra uppdrag?

– Fotboll är mitt liv. Jag tycker det är jäkligt kul helt enkelt och ett fint tillfälle för mig att få jobba med Edin Mesic i Säffle SK. Han är en väldigt duktig och noggrann tränare. Jag började i måndags och hann träffa alla spelare, säger Markus Hultfeldt.

Kommer du hinna med två roller?

– Annars hade jag inte tackat ja. Bengtsfors IF har godkänt detta och de blir också första prioritet om det skulle krocka med Säffles matcher eller träningar.

De dubbla rollerna gäller enligt Hultfeldt under höstsäsongen. Sedan kommer han att utvärdera hösten och ta ett nytt ställningstagande inför kommande säsong.

– De här två åren med Bengtsforstjejerna har givit mig så mycket och för mig var det viktigt att vara kvar med laget under höstsäsongen, säger Markus Hultfeldt.

Markus Hultfeldt som huvudtränare för IFK Åmål i division 2 säsongen 2020.
Markus Hultfeldt som huvudtränare för IFK Åmål i division 2 säsongen 2020. Foto: Jan Lorentsson

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsBengtsfors IFDalslandEdin MesicFotbollIF Karlstad FotbollIFK ÅmålJonas RehnbergMarkus HultfeldtSäffle SKSödra skolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.