Har du sommarlov, semester – eller bara lite att göra på jobbet? Passa på att läsa några av de mest lästa reportagen och artiklarna Dalslänningen har publicerat hittills i år.
Martin, 41, drabbades av stroke – nu satsar han på konsten
Livet gick i 110 när Martin Hummel-Gradén, då 41 år, segnade ner i löparspåret. Ovetande om vad som hade hänt väntade sambon Carin Hesselroth hemmavid med Majken i magen, som var beräknad till dagen efter. Det var mycket som gick förlorat den dagen för tre år sedan, men inte Martins kreativa lust att uttrycka sig. Nu visar han sin konst på Caméra IT i Bengtsfors. Foto: Helena Lindgren
Eddie bytte skrivbordet mot skogen: ”Finns inte en jävel som inte mår bra i naturen”
Det tog stopp. Från att ha jobbat sju dagar i veckan och drivits av att tjäna mycket pengar fanns det inte längre något val. Eddie Dalsborn, i dag 32 år, tvingades göra en u-sväng, styra livet i en annan riktning för att åter finna mening. I dag är söndagsångesten ett minne blott och i sommar är den första som naturguide i eget företag. Foto: Helena Lindgren
Sven och Kurt har kört buss i 100 år tillsammans – blivit beskjutna och rånade
Sven Andréasson, 77, och Kurt Karlsson, 78, har tillsammans kört buss i 100 år. De har hunnit med mycket genom åren – omläggning till högertrafik, Tjörnbroraset och passagerare med getter. Men de har också blivit rånade och beskjutna. ”En kille med MC-väst började skjuta så jag fick dra därifrån i en jäkla fart”, säger Kurt Karlsson. Foto: Conny Hultgren
Öppnar restaurang i amerikansk stil: “Det blir burgare och bärs”
Efter två års renoverande är lokalen så gott som färdig. Under påskveckan öppnar Johanna och Niclas V8 Garagebar i Ed. ”Tanken är att ha käk som passar den här miljön, det blir burgare och bärs. Det blir liksom ingen fine dining med torskrygg här”, säger ägaren Johanna Johansson Molander. Foto: Tobias Johansson
Nu öppnar restaurangen igen – i ny regi: ”Bästa som finns”
Haissam Gerios är ett känt ansikte i Bengtsfors då han drivit flera pizzerior tillsammans med sin fru Magda. Nu tar han över rodret på Restaurang Dalia där han varit kock de senaste åren. Ett yrke han brinner för.– Det är det bästa som finns att laga god mat och se att gästerna är nöjda, säger han. Foto: Britt-Marie Erlandsson
Therese ser till att det blir fika på berget: ”Jättespännande”
”Det här är ett av de vackraste ställen som finns, det borde vara fullsatt året om”, säger Therese Hagstedt som tagit över driften av kaffestugan på Majberget i Bengtsfors. Foto: Britt-Marie Erlandsson
Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.