Hoppa till huvudinnehållet

Dalslänning klar för Malmö FF: ”Jag är extremt stolt”

Publicerad:
Martin Falk från Brålanda blir ny assisterande tränare i Malmö FF.
Martin Falk från Brålanda blir ny assisterande tränare i Malmö FF. Foto: TOBIAS STERNER

Brålandasonen Martin Falk, 28, lämnar rollen som assisterande tränare i krislaget AIK. Nu är han klar för seriekonkurrenten, mesta mästarna Malmö FF.

– Jag är extremt stolt. Det känns som en väldigt inspirerande uppgift, säger han till klubbens hemsida.

28-årige Martin Falk från Brålanda var en av Sveriges mest lovande bandyspelare när han 2016 oväntat valde att avsluta bandykarriären för en satsning som fotbollstränare. Nu är han istället en av landets mest lovande fotbollstränare.

Han drog många blickar till sig under säsongen 2021 när han ledde en succéartad säsong i division 1 med Sandvikens IF, vilket ledde till att AIK valde att plocka in honom som assisterande tränare.

Martin Falk har en bakgrund som ledare i AIK:s akademi, men valde inför 2021 att testa vingarna i ett seniorlag. Tillsammans med tränarkollegan Thomas Gabrielsson ledde han Sandvikens IF till toppen i division 1 norra.

”Extremt stolt”

Nu fortsätter karriären under Henrik Rydströms ledning där han blir en av två assisterande tränare tillsammans med Theodor Olsson.

– Jag är först och främst extremt stolt över att komma till Malmö FF och att få jobba med Henrik Rydström och den övriga staben. Det känns som en väldigt inspirerande uppgift. Jag ser fram emot att träffa spelarna imorgon på första träningspasset och även supportrarna på söndag, det ska bli väldigt kul att komma igång, säger Martin Falk till MFF:s hemsida.

– Martin är en tränare vi har hört mycket gott om och som passar väl in i den profilen vi söker. Vi får in en väldigt ambitiös och kunnig tränare som kommer bli ett utmärkt komplement till vår nuvarande ledarstab, säger sportchef Daniel Andersson.

Nikola Trajkovic lämnade uppdraget som assisterande tränare i Malmö FF för att ta över som huvudtränare i Radnicki Nis.

Sedan dess har klubben letat efter en ersättare till Henrik Rydströms ledarstab.

Artikeltaggar

AIKAkademiBrålandaFotbollHenrik RydströmKarriärMalmö FFRadnički NišSandvikens IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.