Hoppa till huvudinnehållet

Bemanningskris på akutmottagningen – drastiska åtgärder införs

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Läget är bekymmersamt på akutmottagningen i Trollhättan.
Läget är bekymmersamt på akutmottagningen i Trollhättan. Foto: NU-sjukvården

NU-sjukvården klarar inte minimibemanningen av sjuksköterskor de kommande fyra veckorna på akutmottagningen i Trollhättan. Därför införs nu drastiska åtgärder.

– Det är sjukskrivningar och oväntade uppsägningar som har satt akutmottagningen i ett kritiskt läge säger Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdirektör, till SVT Väst.

Åtgärderna innebär att en ambulansresurs dras in under vecka 27-29, att en vårdavdelning stängs under samma period och att medarbetare får flytta semesterveckor.

– Vi försöker omfördela semester från medarbetare som skulle gått på semester i den här mellanperioden. De medarbetare som kan tänka sig att ta en semestervecka utanför ordinarie semesterperiod erbjuder vi 10 000 kronor för varje sådan vecka, säger Anders Kullbratt till SVT Väst.

Han vill inte kalla läget på mottagningen för allvarligt, däremot oönskat.

– De åtgärder vi gör nu är för att se till att vi fortsatt erbjuder en trygg och säker vård på vår akutmottagning, säger Anders Kullbratt till SVT Väst.

Artikeltaggar

NU-sjukvårdenSemesterSVTTrollhättanUppsägningarVård och omsorgÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.