Hoppa till huvudinnehållet

Tennissiffror när Färgelanda IF föll stort mot serieledaren: ”De var ruskigt bra”

Publicerad:
Johan Niklasson.
Johan Niklasson. Foto: Håkan Fredriksson

Det blev en storförlust med hela 0–6 när Färgelanda IF på onsdagskvällen spelade borta mot serieledande IF Viken. FIF är kvar som jumbo och har det fortsatt tungt då de bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna.

– Viken var ruskigt bra men vi har en period i varje halvlek där vi gör misstag och de sätter sina mål, säger tränaren Johan Niklasson tränare i Färgelanda.

Som väntat var det mycket bollinnehav från Vikens sida men Färgelanda försvarade sig bra. Men från den 18 minuten och tio minuter framåt hade Färgelanda en dålig period. Först kunde Andreas Jonsson nicka in 1–0 innan Pelle Hedlund utökade för Viken. Båda målen kom efter enkla misstag från Färgelanda. Med mindre än kvarten kvar att spela fick Viken även en straff som de satte 3–0 på.

Tung start

Efter åtta minuters spel av den andra halvleken började några riktigt tunga minuter för Färgelanda. Först gjorde Fredrik Nordström sitt andra mål i minut 53, två minuter senare satte Osama Alali 5–0 och ytterligare två minuter senare kom Pelle Hedlunds 6-0. Färgelanda hade därmed släppt in tre mål på fyra minuter och verkligen försöka freda sitt mål och täcka bort skott.

Bra perioder

Färgelanda hade bra perioder förövrigt där de försvarade sig bra och framåt skapade de tre riktigt heta målchanser. Närmast att göra mål för dem var Jesper Karlsson vars skott gick i ribban och matchen slutade 6–0.

– Vi visste att det skulle bli mycket försvarsspel där Viken var väldigt rörliga och rappa med spel på tredje spelaren. Tycker ändå spelarna jobbar för varandra under matchen även om vi har två sämre perioder, säger Johan Niklasson.

I tabellen ligger Färgelanda kvar på sistaplatsen där de har sju poäng upp till Ödsmål som ligger nia. Det är ett tufft läge för dem där inför höstsäsongen där det återstår nio matcher att spela.

– Viljan och inställningen är väldigt bra från spelarna. Vi har haft en del skador men med lite vila och bra träningar inför hösten hoppas vi på en bättre höstsäsong. Vi har ju en ung trupp som utvecklas hela tiden där Henrik Dahl är veteranen i laget, säger Johan Niklasson.

Matchfakta

IF Viken – Färgelanda IF 6–0 (3–0)

Målskyttar: 1–0 Andreas Jonsson (18), 2–0 Pelle Hedlund (20), 3–0 Fredrik Nordström (32), 4–0 Fredrik Nordström (53), 5–0 Osama Alali (55), 6–0 Pelle Hedlund (57),

Varningar, Färgelanda: Victor Andersson, Joel Ernle

Domare: Stefan Cosic

Publik: 85

Artikeltaggar

Andreas JonssonFärgelandaFärgelanda IFFilipstads IFFotbollFredrik NordströmIF VikenJesper KarlssonJohan NiklassonPelle Hedlund

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.