Hoppa till huvudinnehållet

Ny tågperrong på plats: ”Det är vi verkligen glada för”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
DVVJ har byggt en ny tågperrong i Billingsfors.
DVVJ har byggt en ny tågperrong i Billingsfors. Foto: Lars-Göran Berg

Det såg länge ut som att DVVJ:s sommartåg inte skulle kunna få någon tågperrong i Billingsfors. Men nu är detta åtgärdat.

Från och med måndag, den 3 juli, kan resenärerna ta rälsbussen till och från Billingsfors meddelar Dal Västra Värmlands Järnväg, DVVJ.

– Det är vi verkligen glada för, säger Lars-Göran Berg, vd för DVVJ.

Bakgrunden är att säkerhetsansvariga dömt ut den perrong som tidigare hittills använts för sommartrafiken. Detta eftersom perrongen ligger mitt i godstrafikens lastnings- och lossningsområde. Resenärerna har dessutom varit tvungna att kliva över rälsen.

Men nu är situationen löst.

– Efter en dialog med Trafikverket har DVVJ nu fått möjlighet att bygga en ny perrong, säger Lars-Göran Berg.

Kommunen finansierade

DVVJ har, i egenskap av infrastrukturförvaltare för rälssträckan Billingsfors-Bengtsfors, fått möjlighet att vidta de åtgärder som krävts för att få till en helt ny perrong.

Lars-Göran Berg, vd på DVVJ, kan glädjas åt att det nu har byggts en ny tågperrong i Billingsfors. Fotografiet är en arkivbild.
Lars-Göran Berg, vd på DVVJ, kan glädjas åt att det nu har byggts en ny tågperrong i Billingsfors. Fotografiet är en arkivbild. Foto: Conny Hultgren

– Finansieringen får vi från Bengtsfors kommun som har gått in och stöttat det här med 30 000 kronor. Vi är också tacksamma för att berörda företag med kort varsel kunnat ställa om i sin planering, säger Lars-Göran Berg.

Vilken betydelse får det här?

– Vi har kämpat för att Billingsfors ska vara en ort där man ska kunna stanna till med rälsbussarna. Det hade varit tråkigt att inte kunna lösa detta. Men nu har vi hittat en lösning som är mycket bättre än att resenärerna, som tidigare, ska behöva springa inne på lastområdet, säger Lars-Göran Berg.

Ligger nära centrum

Den nya hållplatsen har byggts på den del av banan som DVVJ ansvarar för och har placerats på närmast möjliga plats i närhet till centrum.

DVVJ har byggt en ny tågperrong i Billingsfors.
DVVJ har byggt en ny tågperrong i Billingsfors. Foto: Lars-Göran Berg

Hållplatsen ligger cirka 200 meter norr om Billingsfors centrum vid gång/cykelvägen mot Bengtsfors. Här har det också tidigare funnits en hållplats och det finns gångvägar med direkt anknytning till hållplatsen både från samhället, Ahlstrom Sweden Billingsfors och väg 172.

Artikeltaggar

Ahlstrom Sweden BillingsforsArbeteBengtsforsBengtsfors kommun (org)BillingsforsDVVJGång- och cykelvägJärnvägLars-Göran BergSamhälleTrafikverketVärmlands länÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.