Hoppa till huvudinnehållet

Nya framgångar för Bengtsfors MotorClub

Publicerad:
Anders Berger tog två nya segrar under Velodromloppet på Gelleråsen Arena.
Anders Berger tog två nya segrar under Velodromloppet på Gelleråsen Arena. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Nordens största tävling för historisk racing kördes i helgen på Gelleråsen Arena i Karlskoga under Velodromloppet Historic Grand Prix, där Bengtsfors MC hade två förare på startlinjen.

Det 30 år sedan man började denna tradition som med åren har växt till en riktig publikfest. Det var otroligt varmt under årets upplaga, men allt ändrades på söndagen när det istället blev ett ihållande regn. Drygt 200 förare deltog i tävlingen.

Bengtsfors MotorClub hade två förare på startlinjen. Anders Berger körde sin Ford Escort i det nyare standardbilsheatet med bilar från perioden 1972-1990. Han fick tampas med de snabba bröderna Mads och Per Leth Sörensen från Danmark som kör var sin Datsun 240Z. Mads tog pole före Anders och Per. Mads gjorde en perfekt start medan Anders kom iväg lite trögt och tappade en placering till Per.

Anders kämpade i många varv innan han kom förbi Per och då var avståndet långt fram till Mads. Anders kapade avståndet, men lyckades inte nå ända fram. Anders satte den snabbaste varvtiden och fick därmed starta först i söndagens regnrace. Återigen kom Anders iväg lite trögt och denna gång tappade han flera placeringar. Återigen fick han kämpa och köra upp sig till en slutlig tredjeplats totalt. Eftersom man blandar olika klasser i heatet vann Anders sin klass i båda heaten och är därmed obesegrad i år i sin klass.

Tobias Svanberg tog två nya segrar i 1000cc Cupen på Gelleråsen Arena i Karlskoga.
Tobias Svanberg tog två nya segrar i 1000cc Cupen på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Foto: Hannele Björemo

Torbjörn Svanberg körde heatet för standardbilar före 1965 under 1000cc med sin Austin A35. Även i hans heat kör man i olika klasser och Torbjörn kör i kategori E för bilar före 1961. Torbjörn var snabbast i sin klass i kvalet och han hade inga problem att köra till sig två segrar i helgen och han är också obesegrad i sin klass i år.

Nästa tävling körs redan i månadsskiftet juni/juli på Ring Knutstorp i Skåne tillsammans med Sportvagnsserien.

Artikeltaggar

Anders BergerBengtsforsBengtsfors MCGelleråsen ArenaGrand PrixKarlskogaMotorsportRacingRegnTraditionerVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.