Hoppa till huvudinnehållet

Ny turistbyrå ska bli samlingspunkt för turismens Dalsland

Publicerad:
Många ville vara med vid invigningen av turistbyrån Visit Dalsland Center.
Många ville vara med vid invigningen av turistbyrån Visit Dalsland Center. Foto: Visit Dalsland

I förra veckan var det invigning för den Dalslandsgemensamma turistinformationen Visit Dalsland Center, belägen i Håverud. Den är tänkt att vara en samlingspunkt för turismens Dalsland och en samverkanspunkt kommunerna emellan.

– Detta är ett otroligt viktigt steg för att Dalsland nu ska prata med en mun, säger Benny Ruus, tillförordnad vd för Visit Dalsland.

Det var många som hade tagit sig till Dalsland Center i Håverud med anledning av invigningen av den nya turistinformationen Visit Dalsland Center. Både privatpersoner, verksamma inom turistnäringen och företrädare för övriga kommuner i Dalsland var på plats.

Förutom högtidliga tal av bland annat Visit Dalslands ordförande Britt Bohlin, blev det sedvanlig bandklippning innan den nya turistinformationen förklarades invigd.

Britt Bohlin, ordförande för Visit Dalsland, höll tal under invigningen.
Britt Bohlin, ordförande för Visit Dalsland, höll tal under invigningen. Foto: Visit Dalsland

Under projektet har man arbetat i nära samarbete med Turistrådet Västsverige. Det var också vd:n för Turistrådet Västsverige, Fredrik Lindén, som fick det hedervärda uppdraget att klippa bandet.

Enligt Benny Ruus hade Fredrik Lindén bara gott att säga om den nya satsningen med en stor, gemensam turistinformation.

– Han gav ett mycket gott betyg och sa att det är precis så här man ska jobba för att visa hög kvalitet, säger Benny Ruus, tillförordnad vd för Visit Dalsland.

Fredrik Lindén, vd för Turistrådet Västsverige, höll tal samt klippte bandet under invigningen.
Fredrik Lindén, vd för Turistrådet Västsverige, höll tal samt klippte bandet under invigningen. Foto: Visit Dalsland

Samlingspunkt i Dalsland

Under invigningsdagen blev det mingel där besökarna fick chans att titta runt och se vad som finns att tillgå. Det var även musikarrangemang av lokala förmågor, samt försäljning av närproducerade varor.

– Det var både informativt och högtidligt på samma gång, säger Benny Ruus.

Benny Ruus, tillförordnad vd för Visit Dalsland, tycker att invigningen av den nya turistinformationen var både informativ och högtidlig.
Benny Ruus, tillförordnad vd för Visit Dalsland, tycker att invigningen av den nya turistinformationen var både informativ och högtidlig. Foto: Tommy Löfgren

Den nya turistinformationen är tänkt att vara en samlingspunkt för turismens Dalsland och är en samverkanspunkt kommunerna emellan.

– Det är inte tänkt att ersätta lokala turistbyråer, utan det ska vara en resurs för den tillströmning av människor som kommer till Dalsland, säger Benny Ruus.

Han berättar att hela projektet har andats entusiasm och att det nu känns bra att det är skarpt läge med personal på plats som är redo att ge service till Dalslandsbesökare.

Förutom turistinformation inryms även en souvenirbutik samt en matmarknad där man kan köpa lokalt producerade produkter.

– Man har också möjlighet att sätta sig ner och i lugn och ro ta del av det broschyrmaterial som finns, säger Benny Ruus.

Artikeltaggar

Benny RuusBritt BohlinDalslandDalsland CenterHåverudHögtiderInvigningarTurismTuristrådet VästsverigeVisit Dalsland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.